Stillings-annoncer er bare så dødkedelige

Klumme:I det seneste årti er stillingsannoncerne flyttet fra trykte medier til nettet, men selve annoncen har ikke udviklet sig. Den er stadig sååå kedelig.

Alligevel giver kun de færreste virksomheder en ordentlig præsentation af sig selv som arbejdsplads.

Det er stadig et par klichéfyldte sætninger om virksomhedens strålende fremtidsudsigter.

Der er ikke megen reel information, og virksomhederne gør det stort set ens. Det er hip som hap, om man søger det ene eller det andet sted.

Vi kunne begynde med en masse billeder. Som jobansøger vil man gerne se den arbejdsplads, hvor man skal tilbringe en stor del af sin tid. Ikke bare et billede af bygningen i solskin, men billeder af alle faciliteter.

Kontorer, mødelokaler, kantine og hvad der ellers er.

Det skal ikke være opstillede, reklameagtige billeder, men helt almindelige hverdagssituationer, der giver et indtryk af forholdene.

Vis dog rundt
Eller hvad med videorundvisninger, hvor en eller flere medarbejdere viser faciliteterne frem og siger noget om virksomheden.

Man kan også bruge video til at fortælle om virksomhedens mission, holdninger og planer for fremtiden.

Det behøver ikke at være en professionel produktion – snarere tværtimod.

YouTube har lært os, at enkle produktioner med et almindeligt amatørkamera er rigeligt og virker mere ægte.


Lad os se kollegerne, direktøren, personalechefen og alle de andre. Der er ingen grund til at gemme sig bag nøje formulerede standardfraser på skrift, som skjuler mere, end de viser.

Fjern flosklerne om virksomhedens ansvarsfølelse over for medarbejderene, det uhøjtidelige arbejdsmiljø og de fantastiske forhold.

Vis det fremfor at fortælle det
Vis det i stedet for at skrive det. Og vis nogle rigtige, levende mennesker i stedet for tomme ord i punktopstillinger.

Der er næppe tvivl om, at de fleste jobsøgere besøger virksomhedens websted som noget af...fortsættes

Artiklen fortsætter på næste side...


Indholdsfortegnelse

  1. Side 1 ud af 2
  2. 1
  3. 2

Næste side: Side 2

  1. Stillings-annoncer er bare så dødkedelige
  2. Side 2
Næste side
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Lav din egen robot på få minutter med Fable
Tilbage i 2011 startede Shape Robotics udviklingen af Fable, et robotsystem bygget enkelt op på moduler. Det gør at studerende kan bygge deres egen robot på få minutter ved brug af interaktive blokke eller Python API. I denne video fortæller Moises Pacheco, CTO i Shape Robotics om processen med at skabe en intuitiv app sammen med Ciklum, og et partnerskab med Microsoft.