Artikel top billede

Stillings-annoncer er bare så dødkedelige

Klumme:I det seneste årti er stillingsannoncerne flyttet fra trykte medier til nettet, men selve annoncen har ikke udviklet sig. Den er stadig sååå kedelig.

Alligevel giver kun de færreste virksomheder en ordentlig præsentation af sig selv som arbejdsplads.

Det er stadig et par klichéfyldte sætninger om virksomhedens strålende fremtidsudsigter.

Der er ikke megen reel information, og virksomhederne gør det stort set ens. Det er hip som hap, om man søger det ene eller det andet sted.

Vi kunne begynde med en masse billeder. Som jobansøger vil man gerne se den arbejdsplads, hvor man skal tilbringe en stor del af sin tid. Ikke bare et billede af bygningen i solskin, men billeder af alle faciliteter.

Kontorer, mødelokaler, kantine og hvad der ellers er.

Det skal ikke være opstillede, reklameagtige billeder, men helt almindelige hverdagssituationer, der giver et indtryk af forholdene.

Vis dog rundt

Eller hvad med videorundvisninger, hvor en eller flere medarbejdere viser faciliteterne frem og siger noget om virksomheden.

Man kan også bruge video til at fortælle om virksomhedens mission, holdninger og planer for fremtiden.

Det behøver ikke at være en professionel produktion – snarere tværtimod.

YouTube har lært os, at enkle produktioner med et almindeligt amatørkamera er rigeligt og virker mere ægte.

Lad os se kollegerne, direktøren, personalechefen og alle de andre. Der er ingen grund til at gemme sig bag nøje formulerede standardfraser på skrift, som skjuler mere, end de viser.

Fjern flosklerne om virksomhedens ansvarsfølelse over for medarbejderene, det uhøjtidelige arbejdsmiljø og de fantastiske forhold.

Vis det fremfor at fortælle det

Vis det i stedet for at skrive det. Og vis nogle rigtige, levende mennesker i stedet for tomme ord i punktopstillinger.

Der er næppe tvivl om, at de fleste jobsøgere besøger virksomhedens websted som noget af...fortsættes

... det første, når de støder på en jobannonce, men mange websteder har kun fokus på at præsentere produkterne over for kunderne – ikke at præsentere sig selv over for potentielle medarbejdere.

Mange af de informationer, potentielle medarbejdere ønsker, findes i forvejen på virksomhedens intranet. Det kan være alt fra ugens menu i kantinen til virksomhedens politik for videreuddannelse.

Der er ingen grund til at holde disse ting hemmelige for kommende medarbejdere.

Flere brancher har mangel på arbejdskraft, og det bliver vist kun værre i de kommende år.

Hvis man skal tiltrække de rigtige medarbejdere, skal man skille sig ud som en attraktiv arbejdsplads.

Det er selvfølgelig godt med meningsfuldt arbejde, god løn og en kuffertfuld frynsegoder, men man skal først og fremmest have de gode medarbejdere til at interessere sig for virksomheden.

Det kan man gøre med et websted, der appelerer til de kommende kolleger.

Claus Sølvsteen er partner i rådgivningsfirmaet Peytz & Co.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere