Artikel top billede

Apple har den bedste support

Ny undersøgelse fra magasinet Consumer Reports viser, at 80 procent af brugere af Apples tekniske support har fået løst deres problemer. På anden og tredje pladsen kommer Lenova og Dell.

Computerworld News Service: Det er langt mere sandsynligt, at Apples tekniske support løser dine problemer end konkurrerende computerproducenters hjælpeservice, konkluderer en undersøgelse foretaget af magasinet Consumer Reports.

Ifølge tidsskriftets årlige pålidelighedsundersøgelse, der efter planen vil blive offentliggjort i juni-nummeret, svarede 80 procent af brugere af Apples tekniske support, at de havde fået løst deres problemer af supporten. Branchegennemsnittet var sidste år 60 procent, ifølge Consumer Reports.

"Apple sidder igen solidt på toppen, hvad angår teknisk support," udtaler Donna Tapellini, redaktør på magasinet.

Undersøgelsen, som spurgte abonnenterne om deres erfaringer med teknisk support fra september 2006 til januar 2008, repræsenterer mere end 10.000 stationære og bærbare computere.

Magasinet brugte undersøgelsesdataene til at lave vurderinger af Apple og adskillige andre varemærke-computerproducenter, heriblandt Dell, Hewlett-Packard, Gateway, Lenova, Sony og Toshiba.

Her og nu

Apple fører an i kategorierne for både bærbare og desktops med vurderinger på henholdsvis 83 og 81. Lenova, indtager andenpladsen for bærbare med 66, mens Dells 56 får den anden bedste vurdering for desktops.

Apples gratis support, hvis man selv møder op i en af virksomhedens egne butikker, spillede også en rolle, i hvordan brugere vurderede virksomhedens tekniske support, ifølge Tapellini. Her-og-nu-support i butikken gav ifølge undersøgelsen langt den bedste problemløsning med en succesrate på 90 procent.

Her-og-nu-support ved fremmøde i en butik kaldes af Apple for Genius Bar og er gratis for enhver Mac-ejer, lige meget om der er garanti på computeren eller ej, eller om man har den udvidede garantiordning, AppleCare. Prisen på reparationer, der ikke er dækkede af Apple, skal brugeren dog selv betale.

Udvidet telefonsupport

Alt i alt var telefonen den mest brugte metode at komme i forbindelse med support på, selvom resultaterne ofte var noget blandede: Næsten 60 procent af de adspurgte svarede, at de stadig havde et eller flere problemer efter at have modtaget telefonisk support.

Som i tidligere undersøgelser anbefaler Consumer Reports igen, at Mac-ejere punger ud til en AppleCare. Virksomhedens supportomdømme og dens i forhold til branche-standarden korte medfølgende support på 90 dage gør tilsammen, ifølge magasinet, at den ekstra udgift er pengene værd.

AppleCare udvider telefonsupport og garantien til at dække i tre år og koster omkring 800 kroner for en iMac, 1.200 kroner for en MacBook eller MacBook Air og 1.700 kroner for en MacBook Pro.

Den anbefaling er ellers stik modsat af Consumer Reports normale anbefaling, som generelt beskriver udvidet support og garanti som dårlige køb. Andre undtagelser end Appleprodukter fra denne regel er for bærbare, der ofte er med i tasken samt for maskiner fra Dell og Gateway, som ifølge undersøgelsen leverer en 'betydelig bedre' support ved de betalte ordninger end ved den gratis support.

kvalitet fremfor pris

"Teknisk support er bestemt en vigtig faktor i købsbeslutningen," udtaler redaktør Donna Tapellini.

"For de fleste er en computer et kompliceret stykke udstyr. Det er ikke ligesom et køleskab."

Men hun advarer mod at sætte forventningerne til supporten for højt.

"Hvis man vil købe en udvidet supportordning, så køb hellere en, der giver bedre teknisk support i stedet for en, der giver billigere reparationer," udtaler hun.

Ifølge Consumer Reports koster computerreparationer i gennemsnit omkring det samme som prisen på en udvidet support- og garantiordning. "Og hvis det kommer til at koste mere end halvdelen af en ny computers pris at få repareret den gamle, så er det ikke det værd," udtaler Tapellini.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere