Artikel top billede

Websteder er ikke øer

Klumme: De store medier er blevet bedre til at opsøge det gode indhold i stedet for at forsøge at producere det hele selv.

DR bragte for nylig en artikel om Birthe Kjær på forsiden af dr.dk. DR havde ikke selv skrevet artiklen, den var fra tidsskriftet Fusion – et udpræget nichemedie – og skrevet af det socialdemokratiske folketingsmedlem og kulturordfører Mogens Jensen.

Det store og det lille medie fik begge noget ud af samarbejdet. DR fik en god artikel. Fusion fik dels adgang til et meget større publikum, end de ellers har i tale, dels et link fra mastodonten dr.dk til deres eget langt mindre websted.

Store medier kan producere noget indhold selv, men langtfra alt, og det er oplagt at samarbejde med nichemedier, der kan levere specialiseret indhold. De store medier er blevet bedre til at opsøge det gode indhold i stedet for at forsøge at producere det hele selv. Den tendens fortsætter uden tvivl.

Web er et stort medie

Omvendt har mange nichemedier først og fremmest til formål at komme af med budskabet. Foreninger, interesseorganisationer og private virksomheder, der gerne vil etablere sig som eksperter inden for deres område.

De små medier bliver bedre til at markedsføre deres indhold over for de store medier for at bringe indholdet til læserne og ikke enøjet fokusere på at bringe læserne til indholdet. Det er godt, men det kan blive meget bedre.

Tendensen har været lidt længe undervejs, men i den senere tid er det gået op for stadig flere, at websteder ikke er isolerede øer, og at publikum betragter web som et stort medie.

Tænk som Google

De seneste trafiktal fra FDIM viser – ikke overraskende – at Google er det websted, danskerne benytter mest. Google har ikke selv noget indhold, men gør det nemt at finde indholdet andre steder.

De store medier skal tænke lidt som Google og er så småt begyndt på det. De skal ikke nødvendigvis producere indholdet og krampagtigt forsøge at fastholde de besøgende på deres eget websted så længe som muligt. De skal i højere grad finde, sortere, filtrere og præsentere. De skal give de besøgende gode grunde til at komme igen, ikke få dem til at blive så længe som muligt.

De skal gøre som Google – bare bedre. Og det kan man godt, for nok er Google kongen af søgning, men den kan ikke hamle op med en god redaktør.

Suppler hinanden

Nichemedierne skal se de store medier lidt på samme måde, som de ser Google – et sted, hvor de kan gøre opmærksom på deres eksistens, og hvor læserne finder deres indhold. De skal producere indhold, som passer til de store medier, og de skal have kontakter og indgå aftaler med de store medier om levering af indhold.

Et nichemedie kan sagtens have et større publikum på andre websteder, end de har på deres eget. Det er ved at gå op for nichemedierne, at deres eget websted ikke er den eneste kanal til publikum – og bestemt ikke altid den bedste og mest effektive.

Det øgede samarbejde ses også mellem mindre trafikerede websteder. Tag for eksempel Storebælt, som viser indhold fra Visitdenmark.dk: Skønne steder at tage hen i Danmark – helst på den anden side af broen. Alle er glade, og budskaberne kommer frem.

Mange mindre websteder kan supplere hinanden, fordi de har samme målgruppe men ikke er konkurrenter – som for eksempel Storebælt og Visitdenmark. Lad os få mere af det.

Og når bare afsenderen fremgår klart og tydeligt, er det da ligegyldigt, hvilken adresse indholdet bliver set på. Så glem vanetænkningen. Det handler ikke om at få trafik på dit eget websted, det handler om at få budskabet ud. Uanset om du skal sælge cd’er eller politiske budskaber.

Claus Sølvsteen er partner i rådgivningsfirmaet
Peytz & Co.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




IT-JOB

NEM IT-Solutions A/S

IT-driftskonsulent

VikingGenetics

Data Engineer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Senior projektleder med PMO-erfaring
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere