Artikel top billede

Ifølge Intel kommer vi til at se flere og flere robotter i folks hverdag - men der skal nye tricks til, før de bliver rigtig brugbare.

Her er Intels bud på fremtidens afgørende teknologier

Intel har netop fremlagt sin vision for fremtiden med en præsentation, der fokuserede på flerkerne-chips og robotter, der bruger elektromagnetiske felter til at fornemme tryk.

Computerworld News Service: Intels topchefer har afsløret omkring 70 forskningsprojekter lige fra sunhedhed til trådløs mobilitet, miljøet og robotteknik i løbet af Research at Intel Day.

”Vi undersøger områder, hvor vi mener, Intel kommer til at spille en rolle i fremtiden,” fortæller Manny Vara, teknologistrateg hos Intel.

”Vi tror for eksempel, at robotteknik bliver et meget vigtigt område i fremtiden. Vi kommer til at se flere of flere robotter i folks hverdag, men for at de skal være brugbare, er vi nødt til at lære nogle nye tricks, for eksempel hvordan man kan få en robot til at røre ved ting, uden at de går i stykker.”

Intel kommer ikke til at bygge selve robotten, men det er ikke usandsynligt, at virksomheden kommer til at udvikle sensoren.

Utraditionel tankegang

Manny Vara fortalte, at Intels forskere er interesserede i at give robotterne en fornemmelse for berøring.

Og forskerne vender op og ned på den traditionelle tankegang for at finde ud af, hvordan man kan gør det.

”Tidligere prævede vi at bruge teknologi til at kontrollere jorden. Nu ser forskerne på naturen for at finde ud af, hvordan man kan udvikle tekonologi på en bedre måde,” forklarede han.

Manny Vara fortalte, at forskerne i dette tilfælde forsøger at lære noget af hajer, som bruger elektromagnetiske felter til at fornemme, hvad der er omkring dem.

Chip med inbygget motor

Hvis man kan bruge et elektromagnetisk felt med robot-hænder, vil maskinen kunne fornemme, hvor meget tryk den skal bruge i sine fingre, når den samler noget op.

”Vi vil have robotter i vores hverdag og ikke bare på fabrikker,” sagde Manny Vara. Vi kunne for eksempel have en robot-bartender. Og så kunne det være rigtig godt, hvis den vidste, hvordan den skal tage et glas op, uden at det går i stykker.

Manny Vara fortalte også, at Intel arbejder på forskellige metoder til at øge antallet af kerner i processorer.

I stedet for 32-kerne eller 80-kerne chips arbejder Intel på at udvikle bittesmå specialiserede kerne-motorer.

Besparelser

Manny Vara forklarede, at motorerne vil være bittesmå kerner – mindre en kvadratmillimeter eller 20 gange mindre end en gennemsnitskerne i dag – der har én specifik funktion, for eksempel kryptering.

Ved at bruge en kerne med en bestemt funktion kan en proces ifølge Manny Vara gennemføres med en brøkdel af det strømforbrug, der går til multifunktions-kerner.

Hvis den for eksempel er udviklet til at kryptere, kan den gøre det meget mere simpelt, fordi det er lige præcis det, den er udviklet til.

Og ved at arbejde mere enkelt bliver arbejdet gjort med meget mindre strøm.

”Man ville ikke ønske det i dag, for hvis man har fire kerner, duer det ikke, hvis den ene kun har én funktion.” sagde Manny Vara.

”Men hvis man har 32 kerner, ville det ikke gøre noget, hvis en eller to af dem havde det. Hvis man kan udvikle en chip og tilføje en lillebitte motor inden i den, kan vi bruge meget mindre strøm, spare på elektriciteten og forlænge batteriets levetid.”

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere