Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Svensk overvågningslov anmeldt til Europa-domstol

En menneskerettighedsorganisation har anmeldt den svenske overvågningslov for brud på mennerettighederne.

Den svenske menneskerettighedsorganisation, Centrum för Rättvisa har anmeldt den svenske overvågningslov, også kaldet FRA-loven, til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg. Det oplyser den svenske tv-station SVT.

Menneskerettigheds-domstolen har tidligere afvist en engelsk overvågningslov, der ifølge Centrum för Rättvisa har mange ligheder med den netop vedtagne FRA-lov.

Derfor kan det vise sig, at FRA-loven, der efter planen træder i kraft 1. januar 2009, nu er løbet ind i en væsentlig forhindring.

Retsløse borgere
Centrum för Rättvisa kritiserer især loven for at holde uskyldige borgere i uvidenhed om, hvorvidt de er blevet udsat for overvågning.

"Det er svært for borgerne at gennemskue, hvad der bliver overvåget af staten, og hvad der ikke overvåget. Hvis en person, der senere viser sig at være uskyldig, får sin e-mail læst af staten har personen ikke ret til at få det oplyst, " siger Clarence Crafoord, der er chefjurist i Centrum för Rättvisa, til SVT.

Det betyder ifølge Clarence Crafood, at den enkelte borger i princippet er retsløs.

"Du har ikke ret til at få spørgsmålet prøvet ved en domstol eller ret til kompensation. Den Europæiske Menneskerettighedskonvention stiller krav om, at den enkelte bør have sådanne rettigheder," siger Clarence Crafood til SVT.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.