Artikel top billede

Svensk statsminister nægter at rive spion-lov i stykker

Den svenske statsminister afviser at skrotte den omstridte overvågningslov, selvom også polititiske medspillere raser.

Den svenske statsminister Fredrik Reinfeldt nægter at skrotte den omdiskuterede svenske overvågningslov, oplyser Sveriges Television.

I juli var seks borgerlige politikere fra Riksdagen efter en måneds intens debat klar til at rive den omstridte lov i småstykker, mens 14 borgerlige kommunalpolitikere fra statsministerens eget parti i denne uge øgede presset og krævede samme skæbne for loven.

Men den svenske overvågningslov bliver ikke til konfetti. Det slår Sveriges statsminister fast overfor Sveriges Television.

"Den dag svenske interesser bliver udsat, så vil det svenske folk spørge, hvorfor vi ikke har advaret, så det kunne forhindres. Og det er dette, som er meningen med signalaflytningen," siger Fredrik Reinfeldt.

Lydhør for forslag

Alligevel vil den svenske statsminister lytte til kritikken af overvågningsloven. Den svenske Riksdag har allerede bestilt en række ændringer, som skal forbedre persondatabeskyttelsen.

"Jeg er parat til at se på og lytte til flere af denne slags forslag," siger Fredrik Reinfeldt til Sveriges Television.

De 14 kommunalpolitikere opfordrede mandag i et debatindlæg i avisen Dagens Nyheter den svenske regering at udarbejde et nyt lovforslag, som ikke giver Försvarets Radioanstalt lov til at aflytte borgere uden forudgående mistanke om lovovertrædelser.

Samtidig fortæller de, at de dagligt møder vælgere, som stiller spørgsmålstegn ved loven.

Den svenske overvågningslov har siden vedtagelsen den 18. juni også skabt politisk debat i Danmark.

Blandt andet er justitsminister Lene Espersen (K) gået ind i sagen om den svenske overvågning, efter at videnskabsminister Helge Sander (V) og statsminister Anders Fogh Rasmussen har afvist at efterkomme en appel fra brancheorganisationen ITEK om en garanti mod svensk overvågning af danske interesser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere