Artikel top billede

EU-forhandlere åbne for input til antipirat-aftale

Mens selve indholdet af antipirat-aftalen ACTA er ukendt, har EU-Kommissionen modtaget kommentarer fra flere sider.

Som Computerworld tidligere har fortalt, har de amerikanske myndigheder bedt om - og fået - forslag og kommentarer fra en række interesserede parter, herunder lobbyister, angående forhandlingerne om en ny antipirat-aftale (ACTA).

I EU har der været en lignende proces, hvor interesserede parter har fået lov til at komme med kommentarer til den kommende ACTA-aftale.

EU-Kommissionens Generaldirektorat for Handel har afholdt flere møder for parterne, herunder et større møde i Bruxelles samtidig med, at udvalgte parter er blevet konsulteret om ophavsret, i forbindelse med forhandlingen af ACTA-aftalen.

For interesserede parter

23. juni blev der holdt et møde i Bruxelles, hvor særligt inviterede fik mulighed for at tale deres sag. En repræsentant fra EU-Kommissionens Generaldirektorat for Handel styrede dagsordenen, og beskrivelser af mødet indikerer, at ACTA-parterne stadig ikke ønsker at afsløre alt for meget om, hvad ACTA indeholder på nuværende tidspunkt.

"Ordstyreren startede mødet med at understrege, at det var tanken, at interesserede parter fik mulighed for at udpege emner, som de mente ACTA skulle omhandle, i stedet for at lade EU-Kommissionen offentliggøre information om indhold og status på forhandlingerne," fremgår det af et uofficielt referat fra mødet.

Delvist i smug

Standpunktet viste sig dog, ifølge referatet, ikke at være udpræget populært. Flere personer blandt publikum insisterede på at EU afslørede sit udgangspunkt, i forhold til de forskellige punkter i forhandlingerne.

"EU-repræsentanterne gik med til at afsløre dele af EU's holdning, men, af forståelige årsager, nægtede repræsentanterne at afsløre EU's kontrakt-partneres standpunkt."

Ikke hemmelig, bare ikke offentlig

Ifølge kilder ved EU-Kommissionen som Computerworld har talt med, er der slet ikke tale om hemmelige forhandlinger. Det er rettere standard forhandlingsstrategi, som indebærer at man ikke viser alle sine kort, før man sætter sig omkring forhandlingsbordet, ifølge Computerworlds kilder.

Repræsentanter fra EU-Kommissionen mener da heller ikke at der er tale om en hemmelig forhandling, og understreger at ACTA jævnligt bliver omtalt.

"Siden oktober 2007 har EU-Kommissionen talt om ACTA ved flere offentlige begivenheder, inklusiv tre gange i Europa Parlamentet, og under flere velbesøgte seminarer," fortæller Martin Seymar, talsmand for EU-Kommissionen.

Som Computerworld tidligere har omtalt, har EU-Kommissionens Generaldirektorat for Handel, ligesom i USA, også modtaget skriftlige kommentarer til ACTA-aftalen, fra flere sider. Find links til forslagene i boksen til højre for artiklen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere