Artikel top billede

EU-forhandlere åbne for input til antipirat-aftale

Mens selve indholdet af antipirat-aftalen ACTA er ukendt, har EU-Kommissionen modtaget kommentarer fra flere sider.

Som Computerworld tidligere har fortalt, har de amerikanske myndigheder bedt om - og fået - forslag og kommentarer fra en række interesserede parter, herunder lobbyister, angående forhandlingerne om en ny antipirat-aftale (ACTA).

I EU har der været en lignende proces, hvor interesserede parter har fået lov til at komme med kommentarer til den kommende ACTA-aftale.

EU-Kommissionens Generaldirektorat for Handel har afholdt flere møder for parterne, herunder et større møde i Bruxelles samtidig med, at udvalgte parter er blevet konsulteret om ophavsret, i forbindelse med forhandlingen af ACTA-aftalen.

For interesserede parter

23. juni blev der holdt et møde i Bruxelles, hvor særligt inviterede fik mulighed for at tale deres sag. En repræsentant fra EU-Kommissionens Generaldirektorat for Handel styrede dagsordenen, og beskrivelser af mødet indikerer, at ACTA-parterne stadig ikke ønsker at afsløre alt for meget om, hvad ACTA indeholder på nuværende tidspunkt.

"Ordstyreren startede mødet med at understrege, at det var tanken, at interesserede parter fik mulighed for at udpege emner, som de mente ACTA skulle omhandle, i stedet for at lade EU-Kommissionen offentliggøre information om indhold og status på forhandlingerne," fremgår det af et uofficielt referat fra mødet.

Delvist i smug

Standpunktet viste sig dog, ifølge referatet, ikke at være udpræget populært. Flere personer blandt publikum insisterede på at EU afslørede sit udgangspunkt, i forhold til de forskellige punkter i forhandlingerne.

"EU-repræsentanterne gik med til at afsløre dele af EU's holdning, men, af forståelige årsager, nægtede repræsentanterne at afsløre EU's kontrakt-partneres standpunkt."

Ikke hemmelig, bare ikke offentlig

Ifølge kilder ved EU-Kommissionen som Computerworld har talt med, er der slet ikke tale om hemmelige forhandlinger. Det er rettere standard forhandlingsstrategi, som indebærer at man ikke viser alle sine kort, før man sætter sig omkring forhandlingsbordet, ifølge Computerworlds kilder.

Repræsentanter fra EU-Kommissionen mener da heller ikke at der er tale om en hemmelig forhandling, og understreger at ACTA jævnligt bliver omtalt.

"Siden oktober 2007 har EU-Kommissionen talt om ACTA ved flere offentlige begivenheder, inklusiv tre gange i Europa Parlamentet, og under flere velbesøgte seminarer," fortæller Martin Seymar, talsmand for EU-Kommissionen.

Som Computerworld tidligere har omtalt, har EU-Kommissionens Generaldirektorat for Handel, ligesom i USA, også modtaget skriftlige kommentarer til ACTA-aftalen, fra flere sider. Find links til forslagene i boksen til højre for artiklen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.