Artikel top billede

Dell har bærbar til 2.000 kroner på trapperne

Siden maj har rygterne svirret om Dells satsning på markedet for mini-bærbare pc'er. Selskabets letvægter-computer er her nu, men det er endnu uvist, hvornår den er klar til salg i Danmark.

Verdens næststørste pc-producent, Dell, kaster sig nu lettere forsinket ud i kampen om de billige mini-bærbare, hvor blandt andre Asuteks Eee og Medions Akoya allerede har ramt det danske marked.

Dells satsning på en billig bærbar pc - Inspiron 910 - vil blive solgt for omkring 400 dollar eller 2.050 kroner i USA, hvor der medfølger Linux' Ubuntu-distribution eller Windows XP, hvis man er villig til at betale et par hundrede kroner ekstra.

Det skriver The Wall Street Journal.

Michael Dell luftede den lille bærbare pc i maj måned, og det var ventet, at mini-pc'en allerede ville være klar i sidste måned.

Rammer Danmark i efteråret

Den lille pc vil først blive lanceret i USA og siden i Europa.

Det forventes derfor, at Inspiron 910 rammer Danmark i denne eller de nært fortstående måneder.

Dell kan dog ikke oplyse nogen konkrete lanceringsdatoer for computeren.

Harddisk på nettet

Som standard vil mini-computeren komme med Ubuntu 8.04 styresystemet.

Dells kommende mini-bærbare vil desuden have en skærm, der er lige i underkanten af ni tommer med en opløsning på 1024 x 600, en Atom-processor på 1,6 gigahertz, op til en gigabyte hukommelse, flash-harddisk.

Pc-producenten arbejder desuden sammen med storage-selskabet Box.net for at tilbyde kunderne online lagerplads, da den lille computer helt i konceptets ånd er begrænset i hardwaren.

Det er derimod meningen, at der vil være en præinstalleret adgang til Box.nets webservice, hvor Dell-kunderne kan gemme blandt andet foto og dokumenter.

50 millioner minimaskiner om fire år

Analysehuset Gartner har vurderet, at der i år vil blive solgt godt fem millioner mini-bærbare pc'er, og det antal vil i 2012 være steget til 50 millioner.

HP, Asutek og Medion er nogle af de firmaer, der allerede har bevæget sig ud på markedet for de såkaldte Netbooks, hvor computerkraften er lige så lav som priserne.

Med lanceringen af den nye Netbook, står Dell i lighed med konkurrenterne i et dilemma, fordi der er lave profit-margener letvægter-pc'erne.

Til gengæld peger flere analytikere på, at pc-producenterne ikke har noget valg, fordi der i fremtiden vil være stor efterspørgsel på netbooks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere