Artikel top billede

Reportage: I audiens hos Google

Der var tale om et af de sjældne besøg, da Google i sidste uge gæstede Københavns IT-Universitet på Amager. Læs om besøget og se billederne her.

Der er ikke hver dag, at Google inviterer til en sludder.

Ikke alene har der i over to år været helt stille omkring det danske udviklingshold fra Århus, der står bag en del af den nye Chrome-browser. Google har også afvist at kommentere på Chrome før denne dag.

Der var derfor næsten tale om en regulær audiens, da Google så omsider åbnede dørene for at fortælle om sig selv og den nye browser tirsdag den 9. september.

Firkantede puder i de karakteristiske farver var hentet ind, så studerende kunne slænge sig.

De studerende fik en peptalk med på vejen og Googles farverige installation i forhallen stjal opmærksomheden.

Her var også firkantede puder i de karakteristiske Google-farver, så de studerende kunne slænge sig.

Gå videre for at se Computerworlds billed-reportage fra Googles store præsentation på IT-Universitetet.

Google indretter universitetet

At der var fornemt besøg på IT-Universitetet var tydeligt, så snart man trådte ind på ITU.

Store bogstaver dannede Googles navn på gulvet, mens loungemusik med tung bas væltede ud i rummet.

Installatører rendte rundt og satte projektører op, der sendte Googles karakteristiske firmafarver ud i det store rum med de mange glaspartier.

Den danske Google-direktør, Peter Friis, så travl ud, imens han i gråt jakkesæt og stålbriller tjekkede opsætningen af det farverige interiør.

Google havde sørget for, at ingen kunne være i tvivl om, hvem der var kommet på besøg.

Måske så Peter Friis sådan ud, fordi der var byttet om på farverne i Google-logoet på de opsatte plancher.

Den (næsten) ukendte Googler

Selvom chefudvikler Lars Bak denne dag løb med meget af opmærksomheden, var der en anden, der næsten kunne tage lige så stor del af æren for den danske JavaScriptmotor i Chrome.

Den 30-årige datalog Kasper Lund, der ud over Google også kan skrive Sun Microsystems på cv'et.

Helt ukendt er softwareudvikleren imidlertid ikke. Han var faktisk sammen med Lars Bak med i tegneserien, som Google brugte til at præsentere den nye browser.

Kasper Lund ser ikke ret gammel ud, som han står der og spiser pizza med sin mentor Lars Bak, der ansatte ham som den første medarbejder i udviklingsteamet i Århus.

Kasper Lund forklarer i begejstrede vendinger, hvordan det har været at kunne fordybe sig 100 procent i et projekt uden at andre har kunnet snage i det. Selvom mange har forsøgt.

Den 30-årige softwareudvikler Kasper Lund var stolt og glad over endelig at kunne præsentere to års hemmelighedskræmmeri for offentligheden.

Det har været hårdt, fornemmer man, men glæden også det større, da produktet endelig blev sluppet løs i hænderne på masserne verden over, fortæller Kasper Lund.

Studerende i mesterlære

Efter pressemødet afholdt chefudvikler på danskudviklede JavaScriptmotor, Lars Bak, en såkaldt tech-class på engelsk for interesserede studerende i Auditorie 2, der til lejligheden var indhyllet i pulserende projektørlys i Googles logofarver.

Var man før i tvivl om, hvorfor det hed en tech-class, skulle man snart blive klogere. Der var nemlig tale om gennemgang af V8-motoren på særdeles højt teknisk niveau.

Flere gange kiggede de studerende i den fyldte sal undrende på hinanden og rystede på hovedet, når Lars Bak efter at have forklaret noget, rettede blikket ud i salen og insisterende spurgte: "You understand this, right?

Lars Bak tegner og fortæller på auditorie 2's tavle, alt imens farvede projektører pulserer lokalet skiftevist rødt, gult, grønt og blåt, Googles firmafarver.

Flere studerende fortalte efterfølgende, at de mente, Lars Bak havde skudt over målet i sværhedsgrad.

Det var snarere en forelæsning for datalogistuderende, mente de.

Aftenbuffet á la Google

Da de formelle pligter med henholdsvis pressemøder og forelæsning for de studerende var ovre, var Google vært ved en buffet i det store overdækkede glasatrium i midten af ITU.

Helt i ånden diskede søgegiganten op med sodavand og pizza, alt imens Googles danske folk enten kørte rundt på gulvet på tohjulede Segways eller defilerede rundt og sniksnakkede med interesserede studerende.

Piger på rulleskøjter svøbt i sølvpapirlignende outfit satte scenen, så ingen længere kunne være i tvivl om, at det var Chrome, man fejrede.

Krom-piger kørte rundt på rulleskøjter og sørgede for, at der var fyldt op med pizza og sodavand på buffetbordet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere