NNIT's direktør Per Kogut Per Kogut er klar til investere flere hundrede millioner kroner i opkøb i udlandet. Foto: Torben Klint

NNIT's vækstplan: Vil spinde guld trods global nedtur

Interview: Trods økonomisk afmatning tror NNIT, at selskabet har fundet guldkalven. Direktør Per Kogut sigter efter at have fordoblet omsætningen til to milliarder kroner i 2012. Her er hans plan.

Trods økonomisk afmatning og stribevis af nedjusteringer, kollapser og bekymrede ansigter på alverdens børs-mæglere, sigter danske NNIT fortsat direkte efter stjernene.

Selskabet skal i løbet af de kommende fire år fordoble sin omsætning fra den nuværende på 1,1 milliarder (2007) til to milliarder kroner i 2012 og snuppe en betydelig andel på markedet for offentlig it.

Sådan lyder planerne, som NNIT har formuleret og som direktør Per Kogut tror på, selv om det er åbentlyst for enhver, at den globale økonomi har det svært.

"Det er klart, at der er mange vindere i opgangstider, men der er også vindere i nedgangstider, og vi tror, at vi er bygget på et sikkert fundament. Der er mange, der i denne periode har mange udfordringer, men der er i hvert fald ingen, der tør spare på it-infrastrukturen," siger Per Kogut, administrerende direktør for NNIT.

350 millioner kroner skal hentes i et offensivt fremstød mod den offentlige sektor, hvor selskabet for fem år siden hentede blot 10 millioner kroner. I år regner selskabet med at hente 150 millioner på det offentlige marked.

"Vi er i dag godt med i digitaliseringen af den offentlige sektor og har inden for de seneste år vundet opgaver som borger.dk, sundhed.dk, IT- og Telestyrelsen og Lovtidende og har fået nogle driftsaftaler i den sammenhæng. Den udvikling tror vi kan fortsætte," siger Per Kogut.

Tunge industrier
Drivakslen i den markante fremgang skal være NNIT's erfaring med at håndtere it-mæssige udfordringer i industrier, der er underlagt mange regler.

Den erfaring har selskabet fået via sit udspring i medicinal-industrien som en gren af Novo Nordisk-koncernen, og den vil der være efterspørgsel efter i andre industrier, lyder vurderingen.

Det gælder ikke mindst de tunge industrier, der arbejder med en høj grad af governance og under meget regulerede forhold, som for eksempel fødevarebranchen, det offentlige segment, transportbranchen og banksektoren, mener Per Kogut.

Allerede sidste år formulerede selskabet de fire forretnings-områder, der skulle satses på - nemlig Bank & Finans, Transportation, Utilities og Food and Manufacturing - alle regulerede områder med en høj grad af offentlig kontrol.

"Det er denne verden, som vi forstår," siger Per Kogut.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.