Selskabet skal i løbet af de kommende fire år fordoble sin omsætning fra den nuværende på 1,1 milliarder (2007) til to milliarder kroner i 2012 og snuppe en betydelig andel på markedet for offentlig it.
Sådan lyder planerne, som NNIT har formuleret og som direktør Per Kogut tror på, selv om det er åbentlyst for enhver, at den globale økonomi har det svært.
"Det er klart, at der er mange vindere i opgangstider, men der er også vindere i nedgangstider, og vi tror, at vi er bygget på et sikkert fundament. Der er mange, der i denne periode har mange udfordringer, men der er i hvert fald ingen, der tør spare på it-infrastrukturen," siger Per Kogut, administrerende direktør for NNIT.
350 millioner kroner skal hentes i et offensivt fremstød mod den offentlige sektor, hvor selskabet for fem år siden hentede blot 10 millioner kroner. I år regner selskabet med at hente 150 millioner på det offentlige marked.
"Vi er i dag godt med i digitaliseringen af den offentlige sektor og har inden for de seneste år vundet opgaver som borger.dk, sundhed.dk, IT- og Telestyrelsen og Lovtidende og har fået nogle driftsaftaler i den sammenhæng. Den udvikling tror vi kan fortsætte," siger Per Kogut.
Tunge industrier
Drivakslen i den markante fremgang skal være NNIT's erfaring med at håndtere it-mæssige udfordringer i industrier, der er underlagt mange regler.
Den erfaring har selskabet fået via sit udspring i medicinal-industrien som en gren af Novo Nordisk-koncernen, og den vil der være efterspørgsel efter i andre industrier, lyder vurderingen.
Det gælder ikke mindst de tunge industrier, der arbejder med en høj grad af governance og under meget regulerede forhold, som for eksempel fødevarebranchen, det offentlige segment, transportbranchen og banksektoren, mener Per Kogut.
Allerede sidste år formulerede selskabet de fire forretnings-områder, der skulle satses på - nemlig Bank & Finans, Transportation, Utilities og Food and Manufacturing - alle regulerede områder med en høj grad af offentlig kontrol.
"Det er denne verden, som vi forstår," siger Per Kogut.
Artiklen fortsætter på næste side...