Artikel top billede

DotDK frygter skyttegravskrig mod DK Hostmaster

En læk af fortrolige dokumenter om støtte-erklæringer er en kæmpe sten i skoen på dotDK-foreningen. Den frygter, at konkurrenten DK Hostmaster vil forsøge at få opbakningen til at smuldre.

Super irriterende.

Talsmand Kim Viborg Andersen fra domæne-foreningen dotDK raser over, at den fortrolige liste med dotDK-støtterne er sluppet ud til offentligheden.

Lækken er sket, efter konkurrenten DIFO/DK Hostmaster har fået aktindsigt i de 19 støtteerklæringer.

Og Kim Viborg Andersen er ikke i tvivl om, at det et DIFO-medlem, der har udleveret listen til offentligheden.

"Det kan kun være en fra DIFO, der har sendt listen ud til pressen. Nu kan man jo bare frygte, at der starter en ny skyttegravskrig med DIFO, som vil forsøge at overtale vores støtte-virksomheder til at trække opbakningen tilbage," siger Kim Viborg Andersen.

Formand Mads Bryde Andersen fra konkurrenten DIFO/DK Hostmaster siger til Computerworld, at lækken kan komme alle mulige steder fra, fordi der givetvis er andre end DIFO-medlemmerne, der kender til papirerne på IT- og Telestyrelsens kontorer.

"Derudover vil vi ikke kontakte dotDK's støttevirksomheder. Vi vil i stedet lade det være op til IT- og Telestyrelsen om at træffe en afgørelse," bedyrer Mads Bryde Andersen.

Taler for sig selv

Mads Bryde Andersen har tidligere udtalt, at listen med dotDK-støtteerklæringerne taler for sig selv i betydningen af, at det mindre og ubetydelige spillere.

"Ja, den taler for selv," replicerer rivalen Kim Viborg Andersen og understreger, at det er slagkraftige virksomheder, som står bag dotDK i bestræbelserne på at vinde udbuddet om at administrere det danske top-level domæne .dk.

Sover godt om natten

"Vi sover roligt om natten, for vi har fulgt udbuddet til punkt og prikke. Når man ser på listen med vores støtter, så ser man samtidigt også en anden og ny form for organisation, der nok dækker noget bredere, end hvad DK Hostmaster kan præstere," siger Kim Viborg Andersen.

Han forklarer sit udsagn med, at organisationer som eksempelvis Foreningen af Danske Domæneregistranter, Foreningen af Kommunale IT-chefer, Foreningen af Danske Interaktive Medier og Danske Handicaporganisationer på mange måder repræsenterer slutbrugerne bedre end de nuværende medlemmer hos DK Hostmaster.

"DIFO og DK Hostmaster har de store, formelle og gammelkendte organisationer i ryggen. Vi står klar med en helt ny form for organisation, der er meget tættere på slutbrugerne," forklarer Kim Viborg Andersen.

Tænker over deadline

DotDK-folkene har tidligere været meget sejrssikre, men smilene er stivnet lidt siden 26. august, da støtteerklæringerne skulle afleveres til IT- og Telestyrelsen.

"Det er klart, at jo længere tid, der går, des mere tænker man på, hvorfor mon de ikke træffer en afgørelse. Den situation kender alle, der har været til en eksamen," forklarer Kim Viborg Andersen, som til daglig er professor på CBS.

Han vil dog være yderst overrasket, hvis IT- og Telestyrelsen ikke vælger dotDK som vinder af udbuddet.

I kulissen står de it-politiske ordførere, som efter offentliggørelsen af dotDK's støttrer var noget overraskede over navnelisten. Politikerne kan nemlig forpurre hele udbuddet, hvis de mener, at det ikke er gået til, som det skulle.

Den endelige afgørelse om, hvem der skal styre .dk-domænet fra februar 2009 falder formentlig i næste uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere