Artikel top billede

Tvangsopkrævning af medielicens er en død sild

Rygterne om tvangslicensens død er ikke stærkt overdrevne. Den omdiskuterede omlægning af medielicensen bliver næppe til noget lige foreløbig.

Alle danskere skal betale licens. Og hvis de ikke vil, skal de selv framelde sig.

Det var i hovedtræk forslaget, der blev diskuteret flittigt i Folketinget i foråret.

Dengang udskød partierne diskussionen, fordi de ikke kunne blive enige.

Det kan de tilsyneladende stadig ikke. Og sandsynligheden for, at de bliver det, er ikke stor.

SF forklarede i foråret udsættelsen med, at Dansk Folkeparti ikke ville være med til at bruge ekstraindtægterne fra forslaget på DR.

På den baggrund regner medieordfører Holger K. Nielsen (SF) ikke med, at forslaget har en fremtid.

"Den debat er død. Det er ikke på dagsordenen mere. Der var ikke enighed om det, og der var en del problemer. Det var mest de borgerlige, der satte sig imod," siger han.

Pengeproblemer i forslaget

Hos Dansk Folkeparti er medieordfører Karin Nødgaard dog blødt lidt op siden sidst.

Hun holder dog stadig fast ved, at DR i udgangspunktet ikke skal have del af de ekstraindtægter, en licensomlægning vil medføre.

"DR får en halv milliard kroner i forvejen og siger selv, at de kan lave meget godt fjernsyn for det. For os er det vigtigt, at man får fat i den enormt store gruppe af sortseere. Og det her kan måske være en af modellerne, men det ved vi ikke endnu," siger hun.

Anderledes klar i mælet er De Konservatives medieordfører, Henriette Kjær.

"Jeg tror, at det forslag er dødt. Det var et forslag, som ministeren smed på bordet for at samle parterne, men Venstre meldte meget klart ud, at man ikke kunne være med til det. Så det er op til dem, hvis forslaget skal på bordet igen," siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere