Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

KMD-formue skal bruges på it

De økonomisk pressede kommuner har fået en tidlig julegave. KL vil dele halvdelen af KMD-gevinsten ud til medlemmerne. Resten skal bruges til at forbedre kommunernes indkøb.

KMD's ejere i kommunernes organisation KL har tænkt sig at bruge halvdelen af indtjeningen fra salget af KMD til at understøtte etablering af fælles it-standarder, fælles kravspecifikationer og til fælles indkøb af it.

Den anden halvdel af pengene skal fordeles blandt kommunerne.

Det fortæller KL's formand, borgmester i Rudersdal Kommune, Erik Fabrin (V) til Computerworld.

Han forklarer, at KL regner med, at der samlet kommer cirka 1,2 milliarder kroner i kassen, når der er taget højde for de penge , der skal gå til at afvikle KMD's gæld.

Det beløb bliver ifølge Erik Fabrin delt, og kommunerne får den ene halvdel, som de i princippet selv kan disponere over.

"Det er kommunalbestyrelsernes suveræne ret at afgøre, hvad de vil bruge de penge til, som de får ud af salget. Men der ligger nogle krav om effektiviseringer de næste fem år, og hvis man skal opnå de effektiviseringer på en ordentlig måde, så er it nøglen," siger Erik Fabrin, som altså forventer, at pengene bruges til it-investeringer og afbureaukratisering.

Kommunernes organisation KL ejer selskabet Kommune Holding, som nu får til opgave at styrke kommunernes rolle overfor it-leverandørerne.

"I KL-regi forventer jeg, at vi vil bruge KL's del af provenuet til at fastholde den stærke it-position vi har i kommunerne i Danmark. Vi skal have dækket det vakuum, salget af KMD medfører" siger Erik Fabrin.

Han forklarer, at kommunerne nu i fællesskab har en stor opgave med at organisere it-indkøbene.

"Kommunerne er formentlig samlet set Danmarks største it-indkøber. Her skal vi bruge Kommune Holding til at hjælpe os, og det arbejdes der på," siger Erik Fabrin.

Erik Fabrin er Venstre-mand og han fortæller, at han ikke frygter, at partifællen finansminister Lars Løkke Rasmussen vil lægge beslag på dele af beløbet eller modregne det i kommunernes økonomi.

"Det er kommunernes penge, og det har jeg også fået bekræftet i samtaler med den nuværende finansminister. Det var beskeden fra Thor Pedersen, da han var finansminister og regeringens politik er klar og uændret," siger Erik Fabrin.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere