Artikel top billede

"En god it-forretning ser brugerne ikke, den virker bare. I år har de dog fået nyt udstyr, så de kan se, at der sker noget," siger IDG's it-chef, Jacob Hoffmann-Petersen. Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

It-chefens gode råd: Det handler om at være tryg

Interview: Ro i maven og 100 procent styr på disaster recovery. Læs hvordan Jacob Hoffmann-Petersen, it-chef for IDG Danmark, skaffer arbejdsro til sine værdiskabende projekter.

Der er to sikre måder for en it-chef at bliver fyret: Stjæl af kassen eller sørg for at have sjoflet virksomhedens backup, så det ender i en katastrofe, hvis systemerne går ned.

Ordene er Jacob Hoffmann-Petersens, it-chef hos IDG Danmark, der udgiver avisen Computerworld, fodrer it-danmark med nyheder på nettet fra cw.dk og pcworld.dk, og hjælper mennesker med it-problemer på eksperten.dk samt driver kursusvirksomhed.

Han kunne ikke drømme om at hugge af kassen, og netop i år har Jacob Hoffmann-Petersen fået 100 procent styr på sin disaster recovery og dermed den anden risiko for at få en fyreseddel i nakken.

"Det giver ro i maven. Vi har i år implementeret et backupprodukt fra Vizioncore, der hedder vRanger, som betyder, at vi kan klone vores virtuelle servere. Dermed har jeg 100 procent styr på disaster recovery og recovery time objectives," siger han.

Så hvis IDG-serverrummet i Valby futter af, findes hele serverkonfigurationen på bånd.

"Så skal jeg bare købe nyt isenkram og rulle det tilbage. Jeg skal ikke installere en server og så rulle data tilbage, for jeg har det hele. Det er en fantastisk god supplerende backup, og det er vigtigt for mig," siger han.

Investering i arbejdsro

Investeringen i styr på backup'en er samtidig en investering i arbejdsro, mener Jacob Hoffmann-Petersen.

"Så kan jeg fokusere på andre værdiskabende projekter."
Klassisk kerne-it og virtualisering

IDG's it-afdeling har i årets løb fået bedre styr på det fysiske netværk ved at udskifte hardware. Også isenkrammet hos slutbrugerne er skiftet ud.
"Så de har også lagt mærke til, at der er sket noget," siger Jacob Hoffmann-Petersen.

Udover de klassiske, it-kerneprojekter i form af infrastruktur, har 2008 i it-afdelingen været præget af virtualisering. Der er blevet kælet for detaljerne, næsten alt er virtualiseret på serversiden, og det alt er på plads i IDG's WMware-miljø, forklarer it-chefen.

"Virksomheden har et par hemmelige projekter under opsejling, som jeg ikke sige så meget om. Men lige nu skal det handle om en række bagvedliggende projekter, der skal sørge for, at jeg skal levere præcis den service, der bliver efterspurgt, og lave det til den bedst mulige pris.

Det er BPO, Business Process Optimization, der for eksempel skal skabe bedre måder at registrere ordrer i vores salgsorganisation på. Eller i vores kursusafdeling, hvor alle fra starten skal registreres korrekt, så vi kan måle på dem, og med det samme se om tingene går, som de skal."

Tid til at slibe øksen

En af de ting, der ikke rigtig går, som de skal, er finansmarkedet. Finanskrisen sender rystelser ud i alle brancher, og også IDG kan mærke, at der bremses lidt op rundt omkring.

Intet er imidlertid så skidt, at det ikke er godt for noget, og efter en lang periode med hektisk aktivitet i IDG's it-afdeling, øjner Jacob Hoffmann-Petersen nu chancen for en smule ro til at forberede det næste store slag.

"Vi har haft så travlt med at fælde træer, at det kunne være godt at få slebet øksen. Det rigtige tidspunkt at gennemføre større opgraderinger på, er når der er lidt stille. Det har den globale finanskrise sørget for, at der er. Selskabet har ikke helt så travlt, så nu er der arbejdsro for mig. Jeg håber på at få opgraderet vores forretningsapplikationer, særligt vores CRM-system, så vi er klar, når det hele går løs igen," siger han.

Det betyder blandt andet, at han vil købe lidt mindre ind udenfor huset.

"Og vi kører ikke så mange projekter næste år."

Et teknologisk mirakel

Jacob Hoffmann-Petersen mærker en stigende interesse for business intelligence, BI, fra ledelsens side.

Det vil sige, ikke interesse for selve BI-løsninger og teknologi, men for, hvad BI kan bidrage med af nøgletal i analyser og statistikker.

"Lige som de fleste andre virksomheder er vi også afhængige af, at lægge BI ovenpå for at sikre value deivery. Betydningen af business intelligence bliver stadig større," siger han.

IDG har en BI-løsning fra QlikView, som Jacob Hoffmann-Petersen ganske enkelt er begejstret for.

"Fantastisk software, hele softwarepakken er et teknologisk mirakel," roser han den løsning.

"Der er mange firmaer, der tjener mange penge på at implementere BI. Det bliver sværere for dem med QlikView, fordi det er så nemt at implementere, at de fleste kan gøre det selv. Vi har reelt kun brugt penge på licenser, implementering har jeg klaret selv ved siden af den normale produktion. Det er vel ikke for ingenting, at de er blevet den største BI-leverandør i Sverige."

Strømmålere ved lov

Når han skal udpege de kommende betydningsfulde trends i it-universet, peger han mod skyerne og cloud computing.

"Jeg kender det som software as a service, men uanset hvad, skal den tendens nok vokse."

Også grøn it, som del af at bære sin del ansvaret for klodens klimaudfordringer, såvel som for at spare virksomheden penge i strøm, vil spille en stor rolle i de kommende år, vurderer han.

"Grøn it bliver et omdrejningspunkt. Når vi skal ud og købe en stor flok nye pc'er til vores kursusafdeling, er det et konkurrenceparameter, hvor meget strøm de bruger. Jeg mener i øvrigt, at man ved lov burde tvinge it-afdelingerne til at sætte strømmålere op i alle serverrum. Det ville hjælpe it-organisationerne til at tænke grønt," siger Jacob Hoffmann-Petersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere