Artikel top billede

"Europa sakker bagud på flere punkter," siger Joeri Van Bogaert, præsident for den europæiske fiberlobby Fiber to the Home. Det skal en ny EU-plan rette op på.

Fiberkapløb skal vindes med feber-redning

EU-Kommissionen barsler med en stor redningsplan, der skal udbrede fiberbredbånd. Europa er nemlig sakket bagud, mener fiberpræsident.

Når EU-Komissionen i disse dage er samlet for at tage stilling til en storstilet økonomisk redningsplan, sker det med fiberbredbånd i en af hovedrollerne.

I 10-punktsplanen, der skal få den europæiske økonomi på fode igen, fremgår det nemlig, at det er kommissionens mål, at alle EU-lande i 2010 har adgang til højhastighedsinternet.

Og gerne fiber, slår kommissionen fast.

Præsident for den europæiske fiberlobby Fiber to the Home, Joery van Bogaert, mener, det er på høje tid, EU sætter fokus på netop udbredelsen af fiber.

Hvis EU skal hente USA i fiberkapløbet, skal der en feberredning til.

Europa er bagefter

"Europa sakker bagud på flere punkter. I forhold til USA, hvor man har investeret meget i den slags, og i forhold til Asien, hvor de traditionelt har haft stor udbredelse af bredbånd. Befolkningen har været vant til at have bredbånd - og vant til at forlange meget af det," siger han.

Ifølge Joery van Bogaert er der dog en naturlig- men ironisk - forklaring på EU-landenes teknologiske efterslæb.

Europa har haft for gode kobberledninger.

"Vi har haft en fordel i Europa, der nu er blevet til en ulempe: kvaliteten af vores kobbernet. Vi har været i stand til at presse mere ud af vores kobbernet end de har i USA, fordi kobberkvaliteten har været højere i Europa. Det har betydet, at omkostningerne stadig har været acceptable, mens de i USA var nødt til at finde en ny løsning hurtigere," forklarer han.

Mange lande, mange sten på vejen

Joeri van Bogaert er glad for kommissionens udspil, men advarer samtidig om at være for jubeloptimistisk.

Det er en stor opgave at samle samtlige nationer om fiber, mener han.

"I Europa er vi velsignet med 27 lande med 27 forskellige kulturer. Ret interessant i et historisk perspektiv, men det betyder også, at hvis man vil implementere noget, så skal man tilpasse det til lokale forhold," siger han.

"I USA har de én lov for hele landet. I Europa har vi ikke før nu fået en sammenhængende lovgivning på området," siger Joery van Bogart.

Med redningsplanen håber han derfor, at EU omsider vil indhente det forsømte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere