Artikel top billede

Finansminister Lars Løkke Rasmussens (V) nye arbejdsgruppe, som skal se nærmere på statens it-udvikling, har ingen medlemmer fra leverandørkredsen. Det vil IT-Branchen gerne have lavet om på. Foto: PR-foto

Leverandører vil være med i Løkkes arbejdsgruppe

It-leverandørerne presser på for at få en plads i den arbejdsgruppe, som skal give bedre styring af statens it-udvikling.

Leverandørerne får en del af skylden for, at det er svært at styre statens it-udviklingsprojekter.

Derfor er håndtering af leverandører også et fokusområde i den arbejdsgruppe, som finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil nedsætte for at få nye forslag til bedre styring af it-projekter

It-leverandørernes brancheforening, IT-Branchen, giver ministeren ret i, at der er behov for at se nærmere på de store projekter.

"Vi kan se af udspillet at man har tænkt sig at starte ud med embedsmandsgruppe," siger direktør i IT-Branchen, Jane Eis Larsen.

Hun håber, at leverandørerne bliver inviteret med i processen senere.

"Det er et godt initiativ, og der er behov for at få kulegravet de her projekter. Det er i både leverandørernes og kundernes interesse," siger hun.

Bedre forprojekter

Jane Eis Larsen har allerede flere forslag, som hun mener, bør tages med i arbejdet.

Blandt andet mener hun, at der er behov for at ændre den måde, der bevilliges penge til de store projekter.

"Vores pointe er, at den nuværende anskaffelsesmodel tvinger kunderne til at prissætte for tidligt, så får man problemer med at have gættet forkert," siger hun.

"Den måde, man gør det i dag, låser samarbejdet i de senere faser. Det bliver sværere, end det behøvede at være," siger Jane Eis Larsen.

Hun forklarer, at hun mener, at der er behov for en meget mere grundig forprojektering, som også vil give politikerne et mere realistisk beslutningsgrundlag.

"Vi beder om nogle mindre talrammer i den indledende fase. I stedet for at løbe risiko for 100 millioner kroner, så kan man lave et mindre forprojekt, som undersøger, hvordan man kan nå i mål med det store projekt. Så er det kun det indledende forprojekt, der er risikoen," siger Jane Eis Larsen.

Jane Eis Larsen mener, at der er behov for mere dynamiske rammer for projekterne, da de ofte udvikler sig meget undervejs. Hun er dog godt klar over, at politikerne næppe vil lade udgiftssiden flyde.

"Selvfølgelig skal priserne fryses, når man ved, hvad man skal have bygget," konstaterer hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Computerworld giver dig hver måned 30 minutter med de nyeste cybertrusler, konkrete angreb og brugbare råd. Få indsigt i AI og sikkerhed, compliance, risikovurdering og forsvarsstrategier. Tilmeld dig næste Cyber Briefing nu.

14. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere