Artikel top billede

Finansminister Lars Løkke Rasmussens (V) nye arbejdsgruppe, som skal se nærmere på statens it-udvikling, har ingen medlemmer fra leverandørkredsen. Det vil IT-Branchen gerne have lavet om på. Foto: PR-foto

Leverandører vil være med i Løkkes arbejdsgruppe

It-leverandørerne presser på for at få en plads i den arbejdsgruppe, som skal give bedre styring af statens it-udvikling.

Leverandørerne får en del af skylden for, at det er svært at styre statens it-udviklingsprojekter.

Derfor er håndtering af leverandører også et fokusområde i den arbejdsgruppe, som finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil nedsætte for at få nye forslag til bedre styring af it-projekter

It-leverandørernes brancheforening, IT-Branchen, giver ministeren ret i, at der er behov for at se nærmere på de store projekter.

"Vi kan se af udspillet at man har tænkt sig at starte ud med embedsmandsgruppe," siger direktør i IT-Branchen, Jane Eis Larsen.

Hun håber, at leverandørerne bliver inviteret med i processen senere.

"Det er et godt initiativ, og der er behov for at få kulegravet de her projekter. Det er i både leverandørernes og kundernes interesse," siger hun.

Bedre forprojekter

Jane Eis Larsen har allerede flere forslag, som hun mener, bør tages med i arbejdet.

Blandt andet mener hun, at der er behov for at ændre den måde, der bevilliges penge til de store projekter.

"Vores pointe er, at den nuværende anskaffelsesmodel tvinger kunderne til at prissætte for tidligt, så får man problemer med at have gættet forkert," siger hun.

"Den måde, man gør det i dag, låser samarbejdet i de senere faser. Det bliver sværere, end det behøvede at være," siger Jane Eis Larsen.

Hun forklarer, at hun mener, at der er behov for en meget mere grundig forprojektering, som også vil give politikerne et mere realistisk beslutningsgrundlag.

"Vi beder om nogle mindre talrammer i den indledende fase. I stedet for at løbe risiko for 100 millioner kroner, så kan man lave et mindre forprojekt, som undersøger, hvordan man kan nå i mål med det store projekt. Så er det kun det indledende forprojekt, der er risikoen," siger Jane Eis Larsen.

Jane Eis Larsen mener, at der er behov for mere dynamiske rammer for projekterne, da de ofte udvikler sig meget undervejs. Hun er dog godt klar over, at politikerne næppe vil lade udgiftssiden flyde.

"Selvfølgelig skal priserne fryses, når man ved, hvad man skal have bygget," konstaterer hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere