Artikel top billede

(Foto: Tomeu Ozonas)

Comwir begærer sig selv konkurs i dag

I dag kaster hardwareforhandleren Comwir håndklædet i ringen og indgiver en konkursbegæring. Comwir har hverken kunnet finde frisk kapital eller en køber til virksomheden.

Her til morgen begærer hardwareforhandleren Comwir sig selv konkurs efter flere års nedtur.

"Vi prøver at lave en pæn konkurs, hvor kreditorerne taber så lidt som muligt," siger Comwir-direktør Peter Østergaard til crn.dk.

Konkursen stemmer ikke overens med det billede, af fremtiden for virksomheden, ledelsen tegnede, da regnskabet for 2007/08 blev offentliggjort i efteråret sidste år.

Dengang vurderede ledelsen, at "Comwir vil opnå en særdeles tilfredsstillende indtjening" på baggrund af de omstruktureringer og estimater af markedet, der er udarbejdet. Hele aktiekapitalen ventes retableret, og det skattemæssige aktiv på knap 21 millioner kroner "forventes anvendt inden for estimatperioden".

To gange i 2008 fik selskabet tilført i alt 35 millioner kroner, og Peter Østergaard sagde om budgettet for 2008/09, at "det ser ret fornuftigt ud. Jeg satser på at nå break even og højst sandsynligt et lille overskud."

Stifterne røg også

Til gengæld anså ledelsen ikke resultatet før skat på 34 millioner kroner for tilfredsstillende, selv om det var betydelig bedre end de minus 54 millioner, resultatet før skat lød på i det foregående regnskabsår, der strakte sig over 16 måneder (2005/07).

Blandt de mange medarbejdere, der er blevet fyret gennem det sidste års tid, var Comwirs oprindelige stiftere, Jakob Thye og Jim Pedersen. I alt er der i dag knap 40 ansatte i Comwir, hvilket er omkring halvdelen af, hvad der var af ansatte for bare et år siden.

Aktionærkredsen består af Flemming Østergaards selskab Flemming Østergaard Management, Industriudvikling II, Thye Holding og Investeringsselskabet af 16.10.2006 ejet af Aldo Petersen, Erik Damgaard, Mark Szigethy og Ole Abildgaards hustru, Heidi Sommer. Disse fire ejer alle mere end fem procent af aktiekapitalen i Comwir.

Comwir blev lanceret som en konkurrent til primært Dell af Jakob Thye i november 2005.

Ambitionen blev dengang meldt ud i form af en femårsplan, der havde som mål at nå en omsætning på 3,4 milliarder kroner efter bare tre år, det vil sige i 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere