Artikel top billede

Hostingfirmas netforbindelse lukkes uden varsel

En henvendelse fra en amerikansk storbank var alt, hvad det krævede at få Tele2 til at lukke for dansk hostingfirmas netforbindelse. Hostingfirmaet blev ikke orienteret. Tele2 beklager dybt fejlen.

Da Cortex Consult pludselig mistede internetforbindelsen i december sidste år, skabte det en lettere febrilsk stemning.

Virksomheden er blandt andet hostingcenter for en række virksomheders webløsninger, og Cortex Consults kunder forventer, at deres websites er i luften 24 timer alle ugens syv dage.

Derfor gik teknikerne hos Cortex Consult straks i gang med at undersøge, hvad der var sket, da internetforbindelsen pludselig forsvandt.

"Vi brugte en helvedes masse tid på at finde ud af, hvad der var gået galt. Vi troede, at det var noget med vores netværk eller firewall. Vi havde ingen adgang fra den IP-adresse. Vi brugte vel halvanden dag på det. Netværksfolkene sagde, at det måtte være et problem hos Tele2," siger Lars Pedersen, administrerende direktør hos Cortex Consult.

Han tog derfor kontakt til Tele2.

Bank of America anmeldte phishing-site

Fra Tele2 lød beskeden, at Bank of America havde anmeldt et phishing-site på den pågældende IP-adresse.

Derfor havde Tele2 lukket for trafikken.

"Vi blev hverken informeret før, under eller efter, at der blev lukket for forbindelsen. Jeg sagde, at 'I må tænke på, at vi er et firma med kunder'. Teknikeren svarede, at når Bank of America ringer, så retter man ind," siger Lars Pedersen, der forgæves prøvede at komme i kontakt med en chef hos Tele2.

"Vi har 141 sites på den server. De kunder var ikke glade. Jeg spurgte hvilken kunde, der havde et phishing-site, så vi kunne lukke ned for den kunde specifikt," siger Lars Pedersen.

Men det ville teknikeren ikke oplyse.

"Teknikeren sagde, at de ikke ville sidde og lave sikkerhed på vores system," siger Lars Pedersen.

Tele2 har i dag røde ører

Hos Tele2 beklager pressechef Peter Glüsing dybt det hændte.

"Vi er kede af, at kunden ikke er blevet orienteret om lukningen. Det er normal standardprocedure, at vi tager kontakt med business-kunden, når vi får en warning om phishing. Så tager vi dialogen med kunden og hører hvordan og hvorledes. Det er en klar fejl, at vi ikke orienterede kunden," siger Peter Glüsing.

Ifølge Peter Glüsing er den normale procedure at checke phishing-anmeldelsen.

Hvis det viser sig, at der kan være tale om phishing, tages der øjeblikkeligt kontakt med den pågældende kunde.

"Når vi får en henvendelse om et muligt phishing-site, så checker vi det ud. Hvis vores test viser, at der er noget om sagen, så tager vi med det samme kontakt til kunden og tager en dialog med dem om, at der er en risiko for phishing. Så vælger vi at lukke eller ikke lukke alt efter hvordan den konkrete sag ser ud," siger Peter Glüsing og tilføjer:

"Det er enormt ærgerligt, at vi ikke har været i kontakt med kunden lige i den her sag, som du hiver frem."

Hvad der præcist gik galt i december er ikke helt klart.

Telenor købte Tele2 for to år siden og på tidspunktet for miseren var Tele2's systemer ved at blive lagt sammen med Telenors systemer.

"Da det sker, er vi ved at migrere Tele2-systemerne til Telenor-systemerne. Der er sket noget, og i maskinrummet har de været lidt for hurtige på aftrækkeren," siger Peter Glüsing.

Skifter til TDC

Hos Cortex Consult kommer beklagelsen fra Tele2 lidt for sent. Selvom Tele2 senere åbnede for netforbindelsen og i stedet blot blokerede for det anmeldte phishing-site, så er Cortex Consult på vej væk fra Tele2.

"Vi har nu valgt at skifte leverandør til TDC," siger Lars Pedersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere