Artikel top billede

Niels Christian Furu, administrerende direktør, Cisco Systems Norden. Foto: Atle Skretting

Cisco sponserer dansk klimatopmøde

Cisco har netop på verdensplan annonceret, at virksomheden bliver teknologisk hovedsponsor til det kommende klimatopmøde COP15 i København.

Boston: Deltagerne i den store FN-klimakonference COP15, der finder sted i København til december, bliver i stand til at holde videokonferencer på højt plan.

Cisco Systems annoncerede i går på verdensplan, at selskabet bliver hovedsponsor af teknologi til COP15 (Conference of the Parties).

"Vi sponserer Telepresence-udstyr og al LAN-switching til konferencen i Bella Center. Modtagerne er FN og den danske regering, og hele ideen er at gøre konferencen til den mest grønne nogensinde," fortæller Niels Christian Furu, administrerende direktør, Cisco Systems Norden, da Computerworld møder ham til Cisco Partner Summit.

Bliv hjemme og deltag

Klimakonferencen COP15 får klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) i spidsen, og både ministeren og den danske regering håber, at konferencen udmønter sig i en global klimaaftale, der sætter nye og stramme grænser for, hvor meget CO2, de enkelte i lande får lov til at udlede, og dermed bidrage til den globale opvarmning.

Det er ikke sikkert, at Ciscos videokonference-udstyr - Telepresence - får mange deltagere til at blive hjemme, men omvendt kan udstyret gøre det muligt for græsrodsorganisationer og andre NGO'er (Non Governmental Organization), der ikke skal til København, alligevel at deltage i forskellige møder.

"På verdensplan har Cisco cirka 70 kontorer, der alle er udstyret med videokonference-faciliteter især i spirende markeder i for eksempel Latinamerika og Asien. Herfra kan NGO'er og andre deltage i møder," siger Niels Christian Furu.

Herhjemme bruger blandt andre Danske Bank, Vestas og TDC Telepresence til videokonferencer.

Fra Bonn til Nairobi

Udover udstyret til konferencen donerer Cisco fem Telepresence-rum som skal stå i København, New York, Bonn, Bruxelles og sandsynligvis Nairobi. Dette udstyr bliver stående i hele 2010, så forhandlingerne kan gøres færdige.

"Ideen er, at før og efter selve konferencen skal Danmark, som er vært ved COP15, kunne fortsætte forhandlingerne om det man bliver enige om i København. Det bliver så vores bidrag til en mere grøn klode i denne omgang," siger Niels Christian Furu.

Hvor stor effekten bliver for miljøet, vil Cisco sammen med Udenrigsministeriet forsøge at få styr på. For eksempel ved at regne ud, hvor mange kilometer der ikke bliver rejst, og hvordan udstyret har forbedret mulighederne for at kommunikere både på tværs af Atlanten og fra Norden til Nairobi, der er hovedstaden i Kenya.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere