Artikel top billede

Microsofts Morro skal beskytte dig mod malware

Microsoft frigiver snart en beta-version af selskabets gratis antimalware-løsning, Morro, der afløser OneCare. Her kan du se, hvad du kan forvente dig af Morro.

Det er efterhånden seks måneder siden, at Microsoft annoncerede, at sikkerhedspakken OneCare ville få dødsstødet, og at selskabet i stedet udvikle et gratis alternativ under navnet Morro.

Dengang beskrev Microsoft selv Morro som en "strømlinet løsning, der vil tilbyde en omfattende beskyttelse imod malware, herunder virus, spyware, rootkits og trojanere."

Microsoft afslørede også, at løsningen ville være gratis, i modsætning OneCare-løsningen, og i går udtalte en talsperson fra Microsoft så til Reuters, at selskabet snart vil frigive en beta-version af Morro.

Der bliver ikke nævnt en konkret dato, men Microsoft har allerede annonceret, at OneCare-forretningen lukker og slukker 30. juni, hvorefter kunderne får mulighed for at flytte til Morro.

"Når Morro bliver tilgængelig, vil vi samarbejde med vores kunder om at hjælpe dem med at flytte til dette nye sikkerheds-tilbud, hvis de ønsker det," meddelte Microsoft i november.

OneCare floppede

Microsoft har flere gange forsøgt at komme ind på markedet for antivirus-løsninger, seneste med OneCare, der dog aldrig er blevet den store succes.

I 2007 var OneCare det eneste af 17 antivirusprogrammer, der dumpede i en stor test, og Microsoft har da også tidligere erkendt, at OneCare har nogle mangler.

Microsoft har dog også flere gange understreget, at selskabets antimalware-teknologi har vundet en række priser, og Morro bygger da også videre på den teknologi, som ligger bag OneCare.

Det nye ved Morro er derfor i høj grad, at Microsoft skærer alle de ikke-grundlæggende funktioner væk, så der bliver tale om et meget simpelt produkt, der skal opfylde de mest almindelige sikkerhedsbehov hos private Windows-brugere.

Hvad kan Morro tilbyde dig?

Microsoft har selv forklaret Morro-planerne således:

"Ved at skifte fokus til de grundlæggende antimalware-features, som de fleste brugere stadig ikke holder opdaterede, vil Morro kunne levere den grundlæggende beskyttelse, som forbrugerne har brug for uden at overbelaste system-ressourcerne og hjælpe flere forbrugere med at have en bedre beskyttelse mod online-trusler."

Morro vil ikke blive bundlet med Windows-styresystemerne, men i stedet blive tilbud som ekstra download.

Da der er tale om en sinmpel sikkerheds-løsning uden mulighed for kryptering, firewall (allerede inkluderet i en simpel version i Windows XP og Vista), password-beskyttelse og backup, vil Morro primært henvende sig til private eller mindre virksomheder.

På det marked finder man i dag både gratis produkter som AVG og Avast, men også kommercielle løsninger fra virksomheder som Symantec og McAfee.

Afviser Microsoft-trussel

Til Reuters udtaler begge virksomheder, at de ikke ser Morro som en konkurrent, fordi de selv har langt mere avancerede og omfattende sikkerheds-løsninger.

Da Computerworld sidste år interviewede David Dewalt, administrerende direktør i McAfee, afviste han også, at Microsoft skulle være en trussel.

"Vi ser det faktisk som en mulighed. Det er mit mål, at vi skal være Microsofts bedste partner. Microsoft er så store og vigtige, at hvis vi ikke er en god partner, så gør vi ikke det bedste for vores egne kunder," sagde David Dewalt.

På spørgsmålet om, hvorfor man skal købe McAfee-produkter, hvis Windows kan klare sikkerheden, lød svaret?

"Det gør Windows heller ikke. Microsoft har et antivirus-produkt, men de mangler for eksempel en personlig firewall, beskyttelse mod datatab og netværkskontrol for virksomhederne. Så du får kun lidt beskyttelse fra Microsoft, og vores mål er at give dig den fulde beskyttelse."

Ikke desto mindre forsøgte McAfee i 2006 - sammen med konkurrenten Symantec - at få Microsoft til at droppe sine sikkerheds-funktionaliteter i Vista.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere