Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Virtuelle venner myldrer ind på mobilerne i Roskilde

Hvert år hvert år kommer der flere og vildere mobiltilbud på Roskilde Festival. I år er det blandt andet muligt at få virtuelle venner, finde forsvundne kammerater på to tjenester og få et job via sms.

Roskilde Festival er en af mobilbranchens allerbedste legepladser, fordi festivalgængerne groft sagt er unge, mobilvante og teknologi-interesserede mennesker med alt for meget ventetid, inden scenerne bliver sat til fire dages rock'n'roll under åben himmel.

Derfor vrimler festivalområdet med danske mobilservice-udbydere, der håber på at vise og afprøve deres ypperste mobilprodukter, der så siden skal kunne sælges hinsides hegnet.

Selskabet Little Big Ideas er ligesom sidste år leverandør af Roskilde-festivalens gratis officielle mobilinitiativer som eksempelvis mobil-festivalprogrammet, billeder og beskeder fra festivalfolkets mobiltelefoner til storskærme ved scenerne samt nyheder og et væld af mobilapplikationer..

I år tilbyder selskabet festivalens Facebook-generation en ny funktion, der hedder "My Festival Friends".

Konceptet går ud på, at man på bedste Facebook-facon kan blive mobilvenner med eksisterende kammerater eller nye bekendtskaber på festivalen og så derefter dele beskeder - også kendt som statuslinjer - med hinanden.

"Vores killer-applikation i år er My Festival Friends, fordi applikationen gør det ekstremt nemt at se, hvor vennerne er, og hvordan de har det," siger salgschef Frederik Hauch Jensen, der regner med, at applikationen med tiden vil blive integreret med Facebook og Twitter.

Onsdag eftermiddag er den nystartede vennetjeneste den tredjemest populære tjeneste efter spilleplanen og nyhederne i Little Big Ideas mobilapplikation.

Hundredvis af mobilfolk

Frederik Hauch Jensen har selv allerede fået en del virtuelle venner på festivalen, hvor han afholder omkring 15 forretningsmøder. Little Big Idea løber dog næppe tør for folk, da firmaet stiller med et hold på ikke færre end 200 folk.

10 personer kommer fra Little Big Ideas-selskabet, mens omkring 190 er frivillige, der blandt andet skal udbrede kendskabet til Little Big Ideas hav af tilbud til mobilen på festivalen.

Little Big Ideas, der udover Roskilde Festival kan skrive sms-tjenester for Røde Kors og DSBs sms-betaling på reference-listen, opererer normalt med Flash Lite version 2 for at kunne nå ud til så mange mobilbrugere som muligt

Men med en ny lokationsbaseret tjeneste prøver selskabet kræfter med Flash Lite 3 til Symbian 60 version 5-platformen, hvilken indtil videre kun bliver understøttet af Nokias 5800-model og N97-telefoner i den fulde visuelle version.

Lille selskab kæmper mod tiden

Den lokationsbaserede tjeneste gør det muligt at holde øje med venners placering via et kort og vennernes egen GPS, hvilket blandt andet også kendes fra Googles Latitude-tjeneste.

"Vi håber naturligvis, at tjenesten i 2010 vil være at finde på de fleste smartphones og ikke kun Nokia-telefonerne," siger Frederik Hauch Jensen til Computerworld.

Kom til kort for sent

Men man behøver ikke nødvendigvis at fortvivle, hvis man ikke har en de nye Nokia-telefoner.

For det lille danske mobilserviceselskab Wyztec tropper givetvis også op med sin Meta Friendlocater-applikation, som dog ikke er blevet klargjort til opvarmningen til festivalen.

Det skyldes, at selskabets talsmand Rasmus Rifsdal sammen med 12 frivillige sidder og tester løs på applikationen.

"Vi har først fået kortene over festrivalområdet tre uger senere end lovet, og vi har derfor konstant rykket i festivalledelsen. Nu håber vi på, at applikationen når at blive klar til festivalens officielle start i morgen," siger Rasmus Rifsdal.

Et at problemerne for Wyztec er, at korttjenesten skal kunne downloades til alle Java-baserede telefoner. Derfor skal den lille gruppe gennemteste en del mobil-modeller, før tjenesten med garanti virker på alle telefonerne.

"Man kan sige, at vi bygger skibet, mens vi sejler," lyder det fra Rasmus Rifsdal, der understreger, at Meta Friendlocater er et projekt under udvikling.

Prik til din venner

Hvis selskabet får Meta Friendlocator op at køre, kan tjenesten vise de venner og grupper, som man som bruger har valgt at dele informationer om sin fysiske position med, på et kort.

Man afmærker sin position - enten ved hjælp af GPS i nyere telefoner eller ved, at man selv prikker sin position ind kortet. Herefter uploader man informationerne på en Wyztec-server, hvorfra informationerne vist på et kort kan deles mellem venner og grupper.

Få et ad hoc-job på sms

Meta Friendlocater er videreudviklet fra en applikation fra sidste års festival, og Rasmus Rifsdal fra Wyztec håber, at op mod 10.000 folk vil bruge de 40 sekunder, det tager at downloade og installere Meta Friendlocater.

"Vores håb er, at vi kan tage applikationen med ud fra festivalen, hvor folk gratis kan bruge vores tjeneste. Forretningsmodellen vil så nok blive reklamefinansieret," fortæller Rasmus Rifsdal, der også sidder som økonomichef i Nordea Fonden.

Meta Friendlocater er Java-baseret, så de fleste nyere mobiltelefoner kan være med. Dog må eksempelvis iPhone- og Blackberry-brugerne stadig se langt efter vennerne frem for at holde øje med dem på displayet.

Få et job på sms

Til at håndtere alle de mange mobiltilbud på Roskilde Festival står fynske OnlineCity som gateway-bagstopper til at håndtere den forventede million sms'er til de forskellige mobile festivalservices, der har den fælles mediekode 1204.

Men det afholder ikke selskabets fire mand store delegation fra også selv at byde ind med Den Mobile Jobbørs, hvor frivillige festivaldeltagere kan tilmelde sig diverse ad hoc-jobs som at fylde jord i et hul eller indsamle skrald på camping-området.

Udgangspunktet for jobbørsen er festivalens overordnede grønne sigte, som deltagerne kan være med til at bakke op omkring. Som belønning optjener gæsterne points på mobilen, der derefter kan veksles til gængs festival-valuta bestående af mad og drikkevarer.

Til Roskilde Festival følger der er et webbaseret administrationsmodul med jobbørsen, så arrangørerne kan holde styr på arbejdsopgaver, mandskabsplanlægning og sms-tilbagemeldinger fra festivaldeltagerne om jobinteressen.

"Vi er på Roskilde Festival, fordi det er en spændende begivenhed, hvor vi kan afprøve lidt vildere ting," siger salgschef Thomas Hofman, OnlineCity, som blandt andet også stiller en mobil-skattejagt og en spørge-jørgen-funktion til rådighed.

"Folk kan sende alle mulige slags spørgsmål ind - eksempelvis hvor ligger de nærmeste toiletter, eller hvorfor en kunstner ikke har sin yndlingshat på, og så sidder der personer i den anden ende, der kan besvare de spørgsmål," forklarer Thomas Hofman.

Han fortæller, at der sidste år blev downloadet applikationer til 12.000 forskellige mobilnumre, og der har igennem de seneste år har været en støt stigning i antallet af både sms'er til services og applikationsdownloading.

For at kunne klare de mange opkald har TDC, Telia og Telenor skruet op for kapaciteten og har i flere tilfældet rullet mobile mobilmaster ud for at kunne klare mobilpresset.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere