Artikel top billede

Undergrundsudviklere knækker MMS på iPhone

Udviklere i jailbreak-miljøet har nu sørget for, at også gamle iPhones kan bruge MMS. Noget som ellers er umuligt ifølge Apple.

Mens prisen på den kommende iPhone 3 GS, som med styresystemet OS 3.0 byder en række nye features, stadig er ukendt hos danske teleoperatører, har den ret offentlige undergrund for længst igangsat hackningen af de ældre modeller af den populære telefon for at opnå nogle af de samme funktioner.

Det er de færreste af de nye features, der virker på den første generation af iPhone, som ikke blev forhandlet i Danmark, men som gennem privat parallelimport formentlig alligevel optræder i tusindvis på danske mobilnet.

Eksempelvis kan Silverback, iPhone 1G/2G, som modellen kaldes på nettets foraer, ifølge Apple selv ikke benytte den i OS 3.0 indbyggede MMS-funktion på grund af hardwaremæssige begrænsninger.

Sært, mener brugerne i diskussionsforaer, eftersom en alternativ software-udvikler i mere end et år med programmet Swirly MMS har tilbudt muligheden op gennem en god række af de forudgående styresystemer. Naturligvis godt hjulpet på vej af det fra Apple tilsyneladende accepterede jailbreak-miljø.

MMS som var det fra Apple

Imidlertid har kloge hoveder fundet ud af, hvordan man alligevel får det mere det mere end to år gamle apparat til at sende og modtage MMS hos danske teleselskaber. Helt uden at købe tredjeparts-programmer.

Eftersom den første model overhovedet ikke blev solgt i Danmark, kræver det naturligvis en såkaldt jailbreaket og unlocket model. Jailbreak er en form for hack, som ændrer koden, så brugeren kan installere og ændre i telefonens indstillinger og programmer.

Men mere end det. For med installerede programstumper kan også tilføje nye funktioner, eller i al fald åbne funktioner, som er tilgængelige på nyere modeller, men gemt på den aldrende første generations model.

Og et eksempel på dette er netop MMS-funktionen, som formentlig på grund af den ringe udbredelse i USA på ingen måde officielt var en del af den første model, hverken på Apples hjemmemarked eller i resten af verden. Først med OS 3.0 understøttes funktionen nu officielt på iPhone 3G og iPhone 3G S.

Den nødvendige programstump hedder ActivateMMS2g, og den tilføjer de nødvendige indstillingsmuligheder på den første iPhone-model. Programmet kan installeres fra flere af jailbreak-miljøets officielle pendanter til Apples AppStore, eksempelvis programinstalleren Icy, som installeres på telefonen i forbindelse med jailbreak med PwnageTool.

Og som det fremgår af billedet, kan også hacks og jailbreak være stilfuldt og brugervenligt. Ingen kodelinjer her.

Når ActivateMMS2g er installeret og telefonen genstartet - muligvis et par gange, ifølge foraene - er det tid til at indtaste de nødvendige oplysninger under mobildata for at få telefonen til at forstå, at den nu skal kunne sende og modtage MMS'er.

Her betaler det sig at være et par dage efter de hurtigste firstmovers. I første omgang gav et problem omkring styresystemets evne til at huske de indtastede oplysninger om operatørens Acces Point Name (APN) nemlig grå hår i hovedet på brugerne, fordi telefonen nægtede at tillade både et APN til almindelig GPRS-data og til MMS.

Det er nu løst med en række internetsider, hvor brugeren kan generere en fil, som indeholder de nødvendige oplysninger, efter at også denne fil installeres.

Efter lidt retten i indstillingerne og muligvis et par ekstra genstarter, dukkede der i al fald det eftertragtede lille kamera-ikon op på redaktionens sidste overlevende første generations iPhone.

Og sørme om ikke MMS virkede fint, trods hardwaremæssige forskelle på det gamle apparat og de nyere.

Men tilbage står spørgsmålet om Apples tilsyneladende accept af jailbreak-miljøets kreative tilgang til firmaets produkter. Vender Apple det blinde øje til, fordi miljøet er en guldgrube af ideer, som så officielt kan implementeres, når tusindvis af brugere har alfa- og betatestet frivilligt, og på grund af upcoming-udvikleres langt hen af vejen gratis arbejde?

Det vil Apple næppe svare på, men MMS er i al fald nu en realitet på iPhone 1G.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere