Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Fejl i udviklerbibliotek er et stort problem

Bug i udviklerbibliotek har spredt sårbarheder til et ukendt antal ActiveX-kontroller udviklet af små og store softwarehuse.

Microsoft har repareret seks sårbarheder i Internet Explorer og Visual Studio med den første ikke-planlagte sikkerhedsopdatering siden oktober, hvor Conficker-ormen skabte ravage.

Den ene opdatering, MS09-034, retter tre "kritiske" sårbarheder i Internet Explorer, mens den anden opdatering, MS09-035, retter tre "moderate" sårbarheder i Active Template Library (ATL), som anvendes af Visual Studio.

Fejl i udviklerbibliotek spredt

De tre "moderate" sårbarheder i ATL er paradoksalt nok den største trussel.

Det skyldes, at ATL anvendes af Microsoft og et ukendt antal store og små softwarehuse til at udvikle ActiveX-kontroller.

Et library som ATL indeholder færdigkodede funktioner, som udviklere kan anvende i deres egen software.

En bug i ATL betyder, at udviklerens færdige softwareprodukt - en ActiveX-kontrol eller en .dll-fil - også kan indeholde fejlen

"En library-sårbarhed er en kompleks problemstilling, som kræver vidstpændende foranstaltninger at håndtere," siger Mike Reavey, direktør for Microsoft's Security Response Center (MSRC).

"Library-problemer er svære at håndtere og kræver en masse samarbejde for at blive løst..."

Udviklere skal checke deres kontroller

Microsoft opfordrer da også udviklere til at checke deres kode.

"Microsoft anbefaler på det kraftigste, at udviklere som har bygget kontroller eller komponenter med ATL, omgående evaluerer hvorvidt deres kontroller er sårbare og følger vejledningen til at udvikle kontroller og komponenter som ikke er sårbare," skriver Microsoft i et usædvanlig ekstra medfølgende sikkerhedsråd hvor risici for udviklere, IT-profesionelle og forbrugere beskrives.

Patchen til Internet Explorer blokerer ifølge Microsoft alle kendte sårbarheder.

"MS09-034 blokerer alle kendte angreb mens de (sårbare kontroller og komponenter) opdateres af deres udviklere," siger Mike Reavey til IDG News Service.

IE-patch blokerer kendte sårbarheder

Mike Reavey indrømmer, at Internet Explorer-patchen ikke blokerer alle sårbare ActiveX-kontroller, men i stedet for checkes det, om kontrollerne anvender specifikke metoder som forårsager sårbarheder. Kontroller som anvender de metoder blokeres.

Den forsvarsmekanisme beskrives kun vagt af Microsoftsom kalder det en "ny dybdegående forsvarsteknologi (defense-in-depth) teknologi."

Microsoft har hidtil anvendt en killbit-mekanisme til at deaktivere sårbare ActiveX-kontroller. Som rapporteret i Computerworld i går, er det dog muligt at omgå killbit-mekanismen.

Ifølge Microsofts ekstra sikkerhedsmelding er muligheden for at omgå killbit-mekanismen ikke længere til stede med IE-patchen.

Microsoft er igang med at undersøge hvilke af virksomhedens mange softwarekomponenter og - kontroller, der anvender det fejlbehæftede library.

Opdateringerne kan downloades og installeres via Microsoft Update og Windows Update services samt Windows Server Update Services.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere