Artikel top billede

Dansk bank-fusion giver masser af arbejde til it-folk

Fusionen af bankcentralerne BEC og SDC kan i første omgang føre til mere arbejde, mener fagforbund.

Den planlagte fusion mellem bankcentralerne BEC og SDC vil i første omgang sikre de ansatte it-folk arbejde i den kommende periode.

Det mener Pia Brade, som er formand hos it-fagforbundet Sam-data/HK.

"En fusion vil i første omgang give mere arbejde til it-folk. En fusion kræver altid mere. Når man skal sammenlægge systemer og udvikle platforme sammen, giver det flere folk i arbejde," siger Pia Brade.

Ifølge formanden vil en fusion af it-systemer i denne størrelsesorden ikke kunne gøres på et år alene.

"Med udsigt til, at der måske også kommer flere med, så vil jeg tro at det ikke kan gøres på et år. Det kommer til at tage lidt tid," siger Pia Brade.

Derfor er det for for Pia Brade ikke utænkeligt at fusionen i første omgang vil give et behov for flere ansættelser i forbindelse med sammenlægningen af de to bankcentraler, der tilsammen har omkring 1.200 ansatte.

Mørkere udsigter på længere sigt

På sigt ser konsekvenserne af fusionen dog mere dystre ud for de it-ansatte, mener formanden.

"Når man bruger ord som optimering og effektivisering, er vi lidt bekymrede for, at de medlemmer vi har, måske også bliver udsat for en rationalisering.

Ifølge Formanden oplyser bankcentralerne, at de begge har været relativt hårdt ramt af bankkrisen. Og det tolker hun som tegn på rationalisering.

"Men det har se ikke råd til i første omgang. Ikke med så stor en it-fusion som denne her. Der skal de fastholde de folk de har i dag," siger formanden.

Hun fortæller, at fagforbundet ikke forventer, at bankerne som i dag er meget afhængige af it, har tænkt sig at gå baglæns på it-fronten.

"Tværtimod," siger Pia Brade.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere