Artikel top billede

Finansministeriets digitaliseringschef, Lars Frelle-Petersen, kan ikke følge kritkken af ministeriets arbejdsgruppe omkring statens it-projekter. Foto: Torben Klint

Digitaliseringsboss skyder kritik fra it-branchen ned

It-leverandørerne bør kigge sig i spejlet. Og det var måske en idé, at it-branchens organisationer hjalp til, lyder det fra digitaliseringschefen i Finansministeriet efter hård kritik fra branchen.

Efter en skarp kritik af manglende åbenhed i Finansministeriets arbejdsgruppe, som arbejder med anbefalinger i forhold til statens it-projekter, svarer digitaliseringschefen i Finansministeriet, Lars Frelle-Petersen, nu igen.

Arbejdsgruppen blev nedsat af Lars Løkke Rasmussen (V), da han var finansminister, og den skal løse nogle af de store problemer, der er med statslige it-projekter.

Branchedirektør i Dansk Industris it- og teleorganisation ITEK, Tom Togsverd, langede i fredags ud efter arbejdsgruppen, som ifølge ham går for hårdt og ensidigt efter at placere skylden for problemerne i tidligere tiders store it-projekter hos leverandørerne.

I Finansministeriet har digitaliseringschef Lars Frelle-Petersen svært ved at forstå, hvorfor it-leverandørerne er så nervøse.

"Det handler ikke om skyld. Det handler om, at vi skal gøre det bedre, og det tror jeg, at begge parter har en opgave i. Der er rum til forbedring på begge sider af bordet, og rapporten, vi arbejder med, kommer ikke til at handle om leverandørerne i den forstand, at de på en eller anden måde bliver hængt ud," siger Lars Frelle-Petersen og tilføjer:

"Det handler om at lave nogle klare anbefalinger til, hvad vi fremadrettet kan gøre for at blive bedre til at gennemføre it-projekter i staten."

Samtidig understreger Lars Frelle-Petersen, at der har været en dialog med mange it-leverandører, som blandt andet er blevet interviewet i forbindelse med det indledende udredningsarbejde.

Ikke for branchens skyld

Lars Frelle-Petersen anerkender, at det er vigtigt at tage hensyn til alle parter i processen, men formålet er ikke at tage hensyn til branchen. Det er at finde brugbart værktøj til fremtidens it-projektstyring.

Derfor ser arbejdsgruppen også nærmere på leverandørerne, der hvor der er begået fejl. Men det er ikke sikkert, at det fører til skærpede krav til leverandørerne.

"Det er klart, at hvis der er en oplevelse fra en række af de offentlige parter, om at leverandørens leverancer ikke overholdes som aftalt, så vil den naturlige proces være at skærpe kravene. Men vi er også enige med branchen i, at det skal man tænke grundigt over," siger Lars Frelle-Petersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere