Analysehuset IDC's direktør, Per Andersen, samlede tirsdag sikkerhedsfolket for at diskutere tendenser og løsningsmodeller for fremtidens sikkerhed.

It-sikkerheden på punkt-slankekur

Krisebudgetter i it-afdelingerne betyder, at der skal udtænkes sparekneb på sikkerhedsområdet. En løsning kan være forskellige sikkerhedsniveauer, der tilpasses efter behov.

IT-sikkerhed 2009: I baghjulet af finanskrisens allestedsnærværende sparerunder er der opstået et nyt mantra i sikkerhedsindustrien: Differentieret sikkerhed.

Differentieret sikkerhed var således et gennemgående tema på IDC's årlige sikkerhedskonference, der fandt sted tirsdag på Frederiksberg.

Det handler om at dosere sikkerheden på alle niveauer, og derved sætte ind, hvor det er påkrævet og holde igen, hvor det ikke betyder så meget. På den måde bruges pengene mest effektivt, lød budskabet fra talerstolen.

"En sko passer ikke til alle, og sikkerhedspolitikker behøver heller ikke være ens for alle," lød det fra Per Andersen, som er direktør for analysehuset IDC, der er på vej med helt nye tal for sikkerhedsmarkedet.

"Samtidig kan det gøre sikkerheden billigere," vurderede han.

I forbindelse med dokumenthåndtering og lagring af data har man i flere år anvendt et tankesæt om, at virksomhedens data skal klarificeres for derved at gemme de data, der er vigtige på en måde, der gør dem nemt tilgængelige. De data, der er knap så presserende, kan stuves godt af vejen. Derved kan man spare på storage-udgifterne.

Denne filosofi har nu bredt sig til sikkerhedsbranchen.

For at gøre sikkerheden mindre omkostningsfuld skal de danske it-afdelinger niveaudele sikkerheden, som man også kender det fra NTFS-adgangsrettigheder i netværket.

Den medarbejder, der benytter følsomme data fra mobile enheder, skal eksempelvis dækkes solidt ind, mens kontormusen behøver en knap så høj mur omkring sig.

Det er dog ikke kun personer og data, de skal behandles forskelligt.

Også de applikationer, der går gennem virksomhedens firewall skal forskelsbehandles. Kun de applikationer, der er nødvendige, og som man stoler på, skal have adgang til firmaernes hellige haller.

Samtidig er det indhold, der afvikles i applikationerne en gyldig grund til hjemsendelse. På den måde kan man gardere sig overfor ondsindet kode, der er placeret på ellers tilforladelige websider.

Sikkerhed er stadig vigtigst
Selv om finanskrisen har tvunget it-folket til at spare på budgetterne, er sikkerheden stadig det område, der vejer tungest hos it-cheferne.

IDC offentliggør i oktober en ny undersøgelse, hvor analysehuset har spurgt it-bosserne om, hvad de vil investere deres penge i.

It-chefernes top 7-investeringsliste ser ifølge IDC således ud:

1. Sikkerhed
2. Mobile løsninger
3. Grøn it
4. ERP
5. Unified communications
6. Web 2.0
7. Virtualisering

"Sikkerhed er stadig det vigtigste, og det er ikke så underligt, da det er et element i flere af de øvrige områder som eksempelvis virtualisering og mobile løsninger," fortæller Per Andersen fra IDC, der står bag undersøgelsen.

Men truslerne vokser også, og angrebene bliver hele tiden mere professionelle, siger han. Og tilføjer, at selv om der mangler empirisk materiale, vil finanskrisen givetvis anspore til større kriminalitet, fordi flere kan føle sig fristet til at score hurtige penge i en presset situation.

Så selv om sikkerhedsbranchen har fået en solid kindhest på 10 procent af krisen, så er der stadig lys for enden af tunnellen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.