Analysehuset IDC's direktør, Per Andersen, samlede tirsdag sikkerhedsfolket for at diskutere tendenser og løsningsmodeller for fremtidens sikkerhed.

It-sikkerheden på punkt-slankekur

Krisebudgetter i it-afdelingerne betyder, at der skal udtænkes sparekneb på sikkerhedsområdet. En løsning kan være forskellige sikkerhedsniveauer, der tilpasses efter behov.

IT-sikkerhed 2009: I baghjulet af finanskrisens allestedsnærværende sparerunder er der opstået et nyt mantra i sikkerhedsindustrien: Differentieret sikkerhed.

Differentieret sikkerhed var således et gennemgående tema på IDC's årlige sikkerhedskonference, der fandt sted tirsdag på Frederiksberg.

Det handler om at dosere sikkerheden på alle niveauer, og derved sætte ind, hvor det er påkrævet og holde igen, hvor det ikke betyder så meget. På den måde bruges pengene mest effektivt, lød budskabet fra talerstolen.

"En sko passer ikke til alle, og sikkerhedspolitikker behøver heller ikke være ens for alle," lød det fra Per Andersen, som er direktør for analysehuset IDC, der er på vej med helt nye tal for sikkerhedsmarkedet.

"Samtidig kan det gøre sikkerheden billigere," vurderede han.

I forbindelse med dokumenthåndtering og lagring af data har man i flere år anvendt et tankesæt om, at virksomhedens data skal klarificeres for derved at gemme de data, der er vigtige på en måde, der gør dem nemt tilgængelige. De data, der er knap så presserende, kan stuves godt af vejen. Derved kan man spare på storage-udgifterne.

Denne filosofi har nu bredt sig til sikkerhedsbranchen.

For at gøre sikkerheden mindre omkostningsfuld skal de danske it-afdelinger niveaudele sikkerheden, som man også kender det fra NTFS-adgangsrettigheder i netværket.

Den medarbejder, der benytter følsomme data fra mobile enheder, skal eksempelvis dækkes solidt ind, mens kontormusen behøver en knap så høj mur omkring sig.

Det er dog ikke kun personer og data, de skal behandles forskelligt.

Også de applikationer, der går gennem virksomhedens firewall skal forskelsbehandles. Kun de applikationer, der er nødvendige, og som man stoler på, skal have adgang til firmaernes hellige haller.

Samtidig er det indhold, der afvikles i applikationerne en gyldig grund til hjemsendelse. På den måde kan man gardere sig overfor ondsindet kode, der er placeret på ellers tilforladelige websider.

Sikkerhed er stadig vigtigst
Selv om finanskrisen har tvunget it-folket til at spare på budgetterne, er sikkerheden stadig det område, der vejer tungest hos it-cheferne.

IDC offentliggør i oktober en ny undersøgelse, hvor analysehuset har spurgt it-bosserne om, hvad de vil investere deres penge i.

It-chefernes top 7-investeringsliste ser ifølge IDC således ud:

1. Sikkerhed
2. Mobile løsninger
3. Grøn it
4. ERP
5. Unified communications
6. Web 2.0
7. Virtualisering

"Sikkerhed er stadig det vigtigste, og det er ikke så underligt, da det er et element i flere af de øvrige områder som eksempelvis virtualisering og mobile løsninger," fortæller Per Andersen fra IDC, der står bag undersøgelsen.

Men truslerne vokser også, og angrebene bliver hele tiden mere professionelle, siger han. Og tilføjer, at selv om der mangler empirisk materiale, vil finanskrisen givetvis anspore til større kriminalitet, fordi flere kan føle sig fristet til at score hurtige penge i en presset situation.

Så selv om sikkerhedsbranchen har fået en solid kindhest på 10 procent af krisen, så er der stadig lys for enden af tunnellen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: Cisco udskyder konference som følge af amerikanske uroligheder / Telenor får adgang til Norlys' fibernet / Dansk Erhverv: "Det er en mærkedag i dansk tele- og digitaliseringspolitik" / Dansk Gartner-profil skifter til Combitech

Morgen-briefing: Cisco udskyder konference som følge af amerikanske uroligheder. Telenor får adgang til Norlys' fibernet. Dansk Erhverv: "Det er en mærkedag i dansk tele- og digitaliseringspolitik". Dansk Gartner-profil skifter til Combitech. Indisk it-gigant vil bringe stadionoplevelsen hjem i stuerne med virtual reality. NNIT er tæt på at være fuldtallig igen. Dansk DXC Technology-boss udgiver spændingsroman.

1 Industry 4.0 bygger på farlig forudsætning om tillid
Politiet geoblokerer adgang til danske coronahjemmesider grundet frygt for DDoS-angreb
Hitachi vil indføre fast hjemmearbejde som 'new normal'
Wipro ansætter ny topchef: Henter Capgemini-veteran
Morgen-briefing: 3 tilbagebetaler lønkompensation / 7N dropper udbytte til ejerne / Facebook-ansatte gennemfører virtuel udvandring/ Teleselskaber positivt overrasket over få konkurser blandt kunder / Danske Radiobotics modtager bevilling på 10 millioner
Hjemmearbejdets mange klimafordele understreger behovet for mere energivenlige data
2 Ugen i tech: Verdens største el-passagerfly går i luften – bruger strøm for 40 kroner / Så afsindig dyrt er Bang & Olufsens nye drømmefjernsyn / SpaceX mission lykkedes: Indleder en ny æra for kommerciel rumudforskning

mest debatterede artikler

Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
Analyseinstituttet Vanson Bourne foretog i august 2018 en markedsanalyse på vegne af TrueCommerce. Her blev 300 europæiske detail- og produktionsvirksomheder spurgt til deres nuværende samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis bruges fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.