Storinvestoren Ib Kunøe har sammen med Steen Rasmussen de fleste bestyrelsesposter i danske it-virksomheder.

De sidder tungest på dansk it's bestyrelser

To forskellige profiler sidder på flest bestyrelsesposter i Danmarks største it-virksomheder. Den ene er CSC-mand og den anden en storinvestor, der sidder for enden af fire bestyrelsesborde.

Steen Rasmussen og Ib Kunøe sidder i flest bestyrelser hos større it-virksomheder i Danmark. De to sidder i fire bestyrelser hver.

Det viser Computerworlds analyse af i alt 1.515 bestyrelsesposter i 334 it-firmaer med en omsætning på over 20 millioner kroner.

Steen Rasmussen må kaldes CSC-mand. Han sidder i bestyrelsen for selskaberne CSC Consultning Group, CSC Danmark, CSC Datalab og CSC Scandihealth. Og faktisk sidder han i bestyrelsen for yderligere tre CSC-selskaber.

Samtidig er Steen Rasmussen administrerende direktør i CSC Consulting Group og sidder i direktionen i CSC Danmark - altså i to af de selskaber han også sidder i bestyrelsen for.

"Her kan man nærmest sige, at bestyrelsesposterne er en del af jobbet som direktør, så de mange poster, som for eksempel Steen Rasmussen har, er ikke så bekymrende ud fra en governance-vinkel, som det ellers normalt ville være," siger professor Anders Drejer fra Handelshøjskolen i Aarhus.

Han forklarer, at den primære grund til at sidde i de mange koncern-bestyrelser er at skabe en koordinering og overlappende ledelse.

Storinvestor Ib Kunøe er vel nok den mest kendte af de to. Han sidder i bestyrelsen hos selskaberne Cdrator, Columbus IT Partner, Mondo og Netop Solutions. Han sidder i øvrigt som formand for alle fire bestyrelser.

Tilsammen har selskaberne en omsætning på 1,3 milliarder kroner, et underskud på 102 mil­lioner kroner og 1. 728 antal ansatte. Underskuddet skyldes især et blødende Mondo. Udover de fire bestyrelsesposter sidder Ib Kunøe i bestyrelsen for yderligere et par håndfulde selskaber.

De fleste har én post
Ud af de i alt 1.367 bestyrelsesmedlemmer fordelt på de 1.515 bestyrelsesstole i de 334 it-virksomheder i analysen har kun 15 personer tre eller flere poster. Faktisk har kun 129 ud af de 1.367 bestyrelsesmedlemmer to eller flere poster.

Med i analysen er dog ikke it-virksomheder med en omsætning under 20 millioner kroner. Undersøgelsen er foretaget af Computerworld på baggrund af regnskabsdata fra Top 100-analysen og et udtræk af data om bestyrelsesmedlemmer fra erhvervsdatabasen biq.dk.

Læs mere: Har du den perfekte it-bestyrelse?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.