Da Philip Davidsen startede, var han kun 23 år. Nu er hans firma, ED-Data kåret som Top 100-vinder i kategorien Afsætning og samtidig vinder af specialprisen Bedste forhandler". Foto: Søren Holm/Chili

Jysk it-flyttemand er bedste afsætnings-virksomhed

Den lille hardwareforhandler ED-Data sætter en ære i at tjene penge på at flytte kasser med hardware fra producent til slutbruger. Kunderne tæller blandt andet offentlige sygehuse.

På det 200 kvadratmeter store lager står papkasser med pc'er og printere side om side med kasser med tøj og sko.

Lageret er omgivet af et højt jernhegn, mens to timelønnede indenfor pakker paller med Lenovo-pc'er, der skal køres ud til kunder. I Skødstrup uden for Århus bor ED-Data til leje hos et firma, der har agenturet i Danmark på tøj- og skomærket Dockers.

"Vi betragter os som en "box mover". Branchen opfatter det lidt som et grimt udtryk. Det synes jeg ikke, det er. Det er da en kunst at drive en forretning med overskud, hvor du flytter kasserne fra A til B," siger stifter og direktør Philip Davidsen fra ED-Data.

"Men man skal naturligvis være omkostningsbevidst som bokssælger. Det er jo der, hvor avancen er lavest, så det kræver, at vores omkostninger er skåret ind til benet," siger han.

På kontoret i et par brune lædersofaer går snakken med Philip Davidsen om selskabets aktiviteter, der har taget medejeren og sin barndomsven Rasmus Flindt med.

Selskabets regnskabstal har sendt Top 100-debutanten ind på førstepladsen i årets afsætningskategori. For Philip Davidsen er andre ting dog mere væsentlige.

"Vi sidder ikke og analyserer nøgletal. Det er nok lidt for dårligt, men jeg kan hurtigt se, om det har været en god eller dårlig måned for os. Og heldigvis har der ikke været mange uden overskud," siger direktøren.

Rasmus Flindt peger på, at selvom ED-Data godt nok "flytter kasser" som pc'er, printere og tilbehør, som ofte har en lav avance, så kan selskabet også skaffe specielle ønsker til kunden, der som regel har en lidt højere avance.

Derudover håndterer ED-Data også it-udstyret for en række af selskabets kunder, så pc'er og printere leveres direkte til brugsstedet i udpakket og installerbar tilstand.

"Og hvis kunden har noget aflagt udstyr, kan vi også hente det og slette dataene på forsvarlig vis og sørge for, at det bliver skrottet," siger Rasmus Flindt.

Hos IDC mener it-analytiker Anders Elbak dog, at afsætningskanalen skal passe på i forhold til løsningssalg.

"Der er mange, der vil mere end sælge produkter, men det er de færreste, der formår at gøre det," siger han og peger på, at man ofte kan komme til at underminere sine egne priser, når man sælger en løsning frem for et produkt.

"Der sker ofte det, at sælgerne skærer af produktprisen for at sælge løsningen," siger Anders Elbak.

"Når vi taler fysiske produkter, hvor man kan få det samme fra to forskellige leverandører plus en række andre, som er om ikke identiske så i hvert fald meget tæt på, er prisen afgørende, fordi den er så gennemskuelig."

"Det er meget sværere at sælge en serverløsning på, at den har en meget lavere total cost of ownership over tre år end at sige, at den her maskine kan jeg sælge fem procent billigere end min konkurrent. Det er til at tage at føle på," siger Anders Elbak.

Han mener derfor, at størstedelen af afsætningsvirksomhederne vil fokusere på at sælge produkter, muligvis med nogle basale services med noget installation, reparation eller andet, som de tilbyder oveni, som underleverandører måske udfører.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.