Papir hører til som træer i skoven og skal ikke sendes som lønsedler i kuverter.

Top 100-vinder fik 600.000 nye danske brugere i 2009

Digitaliseringen af Danmark fik et lille skub fremad i løbet 2009, hvor vinderen af Computerworlds Top 100, e-Boks, fik 600.000 nye brugere.

2,4 millioner danskere modtager i dag deres rudekuverter og andre vigtige dokumenter digitalt via e-Boks.

Dermed fik digitaliseringen af Danmark et skub fremad i 2009, selvom den løsning, der skal give alle danskerne den digitale signatur, stadig lader vente på sig.

E-Boks håndterede i løbet af 2009 140 millioner dokumenter fra flere end 600 private virksomheder og offentlige myndigheder. Det er en stigning på over 40 procent i forhold til i 2008.

I september blev e-Boks i Computerworlds Top 100 kåret som Danmarks bedste it-virksomhed.

De 600.000 nye brugere i 2009 kommer fra cirka 100 nye afsendere. En stor del af de nye afsendere er især virksomheder, der er overgået til digitale lønsedler.

Lønsedler er god forretning
Dermed er udsendelse af lønsedler i løbet af 2009 vokset til en betydelig aktivitet for e-Boks, og flere end en million danskere får i dag deres lønseddel digitalt.

Blandt de øvrige nye afsendere i e-Boks er SU-styrelsen, som udsender meddelelser om støtte til 300.000 studerende, der modtager SU.

Også DONG Energy er konverteret til digital kommunikation med kunderne, og har ved udgangen af 2009 næsten 50.000 kundetilmeldinger til e-Boks.

Derudover er en række kommuner hoppet med på den papirløse vogn. For eksempel er Københavns Kommune i 2009 helt overgået til digitale lønsedler, og sender hver måned lønsedler til 50.000 medarbejdere via e-Boks.

Danske Bank er de allerstørste afsendere i e-Boks, og banken har i årets løb øget antallet af digitale forsendelser markant, oplyser e-Boks.

Udover de i alt 2,4 millioner danske brugere, har e-Boks 1,6 millioner brugere uden for landets grænser, som har adgang til dokumenter via integrerede og skræddersyede løsninger i for eksempel deres netbank, der benytter e-Boks' teknologi på afsenderens eget website. Dermed er e-Boks' brugerbase på i alt cirka fire millioner.

Digital revolution på vej
E-Boks forventer, at væksten i 2009 vil accelerere yderligere i 2010.

"Udviklingen går hastigt i den rigtige retning i Danmark, og vi er glade for at kunne bidrage til den digitale revolution, der øger effektiviteten i samfundet og samtidig gavner klimaet."

"Flere virksomheder vælger at digitalisere deres forsendelser, og den fremsynede beslutning om også at digitalisere det offentliges kommunikation med borgere og virksomheder, styrker Danmarks ledende position på den internationale it-scene," udtaler Henrik Andersen, administrerende direktør i e-Boks.

Tidligere på året valgte Økonomistyrelsen e-Boks til at udvikle og drive den fællesoffentlige digitale dokumentboks og NemSMS.

Dokumentboksen lanceres i 2010, og det er regeringens mål, at al skriftlig kommunikation mellem virksomheder, borgere og den offentlige sektor kan foregå digitalt i 2012.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Energinet udskyder kæmpe-outsourcing til KMD med flere måneder: ""Vi er blevet klogere, og derfor rykker vi datoen"
Interview: Den store transitionen i Energinets omfattende outsourcing-aftale med KMD er udskudt i tre måneder. "Vi er blevet klogere, og derfor rykker vi datoen," siger selskabets CIO, Morten Gade Christensen. Få indblik i forløbet her.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.