Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Papir hører til som træer i skoven og skal ikke sendes som lønsedler i kuverter.

Top 100-vinder fik 600.000 nye danske brugere i 2009

Digitaliseringen af Danmark fik et lille skub fremad i løbet 2009, hvor vinderen af Computerworlds Top 100, e-Boks, fik 600.000 nye brugere.

2,4 millioner danskere modtager i dag deres rudekuverter og andre vigtige dokumenter digitalt via e-Boks.

Dermed fik digitaliseringen af Danmark et skub fremad i 2009, selvom den løsning, der skal give alle danskerne den digitale signatur, stadig lader vente på sig.

E-Boks håndterede i løbet af 2009 140 millioner dokumenter fra flere end 600 private virksomheder og offentlige myndigheder. Det er en stigning på over 40 procent i forhold til i 2008.

I september blev e-Boks i Computerworlds Top 100 kåret som Danmarks bedste it-virksomhed.

De 600.000 nye brugere i 2009 kommer fra cirka 100 nye afsendere. En stor del af de nye afsendere er især virksomheder, der er overgået til digitale lønsedler.

Lønsedler er god forretning

Dermed er udsendelse af lønsedler i løbet af 2009 vokset til en betydelig aktivitet for e-Boks, og flere end en million danskere får i dag deres lønseddel digitalt.

Blandt de øvrige nye afsendere i e-Boks er SU-styrelsen, som udsender meddelelser om støtte til 300.000 studerende, der modtager SU.

Også DONG Energy er konverteret til digital kommunikation med kunderne, og har ved udgangen af 2009 næsten 50.000 kundetilmeldinger til e-Boks.

Derudover er en række kommuner hoppet med på den papirløse vogn. For eksempel er Københavns Kommune i 2009 helt overgået til digitale lønsedler, og sender hver måned lønsedler til 50.000 medarbejdere via e-Boks.

Danske Bank er de allerstørste afsendere i e-Boks, og banken har i årets løb øget antallet af digitale forsendelser markant, oplyser e-Boks.

Udover de i alt 2,4 millioner danske brugere, har e-Boks 1,6 millioner brugere uden for landets grænser, som har adgang til dokumenter via integrerede og skræddersyede løsninger i for eksempel deres netbank, der benytter e-Boks' teknologi på afsenderens eget website. Dermed er e-Boks' brugerbase på i alt cirka fire millioner.

Digital revolution på vej

E-Boks forventer, at væksten i 2009 vil accelerere yderligere i 2010.

"Udviklingen går hastigt i den rigtige retning i Danmark, og vi er glade for at kunne bidrage til den digitale revolution, der øger effektiviteten i samfundet og samtidig gavner klimaet."

"Flere virksomheder vælger at digitalisere deres forsendelser, og den fremsynede beslutning om også at digitalisere det offentliges kommunikation med borgere og virksomheder, styrker Danmarks ledende position på den internationale it-scene," udtaler Henrik Andersen, administrerende direktør i e-Boks.

Tidligere på året valgte Økonomistyrelsen e-Boks til at udvikle og drive den fællesoffentlige digitale dokumentboks og NemSMS.

Dokumentboksen lanceres i 2010, og det er regeringens mål, at al skriftlig kommunikation mellem virksomheder, borgere og den offentlige sektor kan foregå digitalt i 2012.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere