I 2006 valgte jeg bevidst at satse på fuldtids-bestyrelsesarbejde, blandt andet med fokus på kapitalfondsejede virksomheder, siger Vagn Sørensen.

Han har ansvaret for 42 milliarder og 19.000 ansatte

Blandt de bestyrelsesmedlemmer, der samlet set har ansvar for det største overskud, sidder kapitalfondenes Vagn Sørensen tungt på førstepladsen.

Som bestyrelsesformand for to af Danmarks absolut største it-virksomheder kan man ikke komme uden om TDC og KMD's Vagn Sørensen. Han sidder tungt på det samlede største overskud, omsætning og største antal ansatte under sig af alle de 1.377 bestyrelsesmedlemmer i Danmarks største it-virksomheder.

Overskuddet landede sidste år på tilsammen 3,9 milliarder kroner for de to it-giganter. Og omsætningen var på hele 42,3 milliarder kroner, mens antallet af ansatte var på 19.220. Det er TDC, der vejer tungest i det samlede regnskab.

TDC's bestyrelse indtager da også suverænt de øverste godt 10 pladser på listerne over bestyrelsesmedlemmer med størst overskud, omsætning og antal ansatte. Og lidt længere nede på listen over største overskud finder man bestyrelsesmedlemmer fra et andet teleselskab, nemlig Telenor.

Men i toppen ligger altså 49-årige Vagn Sørensen, der har en fortid i luftfartsbranchen, hvor han blev afskediget som følge af en kartelsag mellem SAS og Maersk Air. Det pludselige styrt fra vicekoncernchef med udsigt til en toppost til en afskedigelse har han tilsyneladende rystet af sig.

"Jeg havde gennem årene samlet stor erfaring i bestyrelsesarbejde fra virksomheder som Codan, Berendsen, BTX og Duni. Derfor valgte jeg i 2006 bevidst at satse på fuldtids-bestyrelsesarbejde, blandt andet med fokus på kapitalfondsejede virksomheder som TDC og KMD," siger Vagn Sørensen.

Han blev tidligere i år indsat i KMD's bestyrelse af kapitalfonden EQT. Det er den femte bestyrelsespost, han indtager i kapitalfondsejede virksomheder.

"Grundlæggende er bestyrelsesopgaven den samme uanset ejerform, men der er en speciel intensitet og et professionelt drive i positiv forstand i kapitalfondsejede virksomheder, som giver formanden og hele bestyrelsen mulighed for at være meget tæt på i udviklingen virksomheden," siger Vagn Sørensen.

Ekspert og redaktør Morten W. Langer fra Nyhedsbrev for Bestyrelser har tidligere forklaret til Computerworld, at Vagn Sørensen skal agere som led mellem kapitalfondene og direktionen. Redaktøren påpegede, at kapitalfonde ofte er aktive ejere, der sætter dagsordenen.

"Bestyrelsesformanden kan gå ind og være en eller anden form for buffer mellem direktionen og kapitalfondene. Her kan bestyrelsesformanden være den lidt uafhængige part, der sørger for, at samarbejdet glider," forklarede Morten W. Langer.

Undersøgelsen af it-bestyrelser er foretaget af Computerworld på baggrund af regnskabsdata fra Top 100-analysen og et udtræk af data om bestyrelsesmedlemmer fra erhvervsdatabasen biq.dk.

Læs også:
Har du den perfekte it-bestyrelse?

De sidder tungest på dansk it's bestyrelser

Et kvart århundrede i samme it-bestyrelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.