Microsofts danske teknologidirektør, Jasper Hedegaard Bojsen, giver ikke meget for IBM's OOXML-kritik.

Microsoft: OOXML-kritik er en storm i et glas vand

Ny kritik af den omstridte OOXML-standard møder skuldertræk fra Microsoft, der mener, at konkurrenterne i højere grad bør komme i gang med at implementere frem for at diskutere.

Microsofts Danmarks teknologidirektør, Jasper Hedegaard Bojsen, er for 117. gang - eller deromkring - ude og forsvare ISO's certificering af OOXML-standarden, der i første omgang blev initieret af den amerikanske it-gigant.

Denne gang går OOXML-kritikken på, at grundet hensynet til bagudkompatibilitet genindfører ISO de booleanske værdier on/off til OOXML. De to værdier var ellers i første omgang blevet fjernet for at få det omstridte dokumentstandard ISO-certificeret.

Ifølge Jens Mikael Jensen fra IBM, der sidder i Dansk Standards OOXML-udvalg, betyder ændringen, at man på det punkt er vendt tilbage til ECMA-versionen af OOXML.

Det skyldes ifølge Jens Mikael Jensen, at standard-XML-evalueringsværktøjer ikke kan tolke på de OOXML-specifikke on/off-værdier, hvilket igen går ud over interoperabiliteten, med mindre dokument-leverandører får udviklet specialværktøjer til XML-evalueringen.

Jasper Hedegaard Bojsen lytter på kritikken, men kalder den for "en storm i et glas vand".

Han forklarer, at problematikken overhovedet ikke bør blive rejst, fordi on/off-værdierne indgår i sin helt egen simple type (ST_OnOff), der sagtens kan evalueres.

"Grundprincipperne i ISO-certificeringen af OOXML går desuden på, at en standard-ændring ikke må være destruktiv i forhold til eksisterende dokumenter," forklarer Jasper Hedegaard Bojsen.

ISO går ikke på kompromis
At dokumentformatet ikke må være destruktivt i forhold til eksisterende dokumenter betyder på nogenlunde nudansk, at OOXML skal være bagudkompatibelt med folks eksisterende dokumenter oprettet i eksempelvis Office 2007-pakken.

Her er ECMA's standard af OOXML allerede blevet implementeret med seks boolean typer: true/false, 0/1 og så on/off.

Jasper Hedegaard Bojsen forklarer, at hvis ISO fjerner on/off-værdierne fra ISO-standarden af OOXML vil eksempelvis flere Office 2007-dokumenter blive ubrugelige, og dermed ville ISO gå på kompromis med sin egen erklæring om bagudkompatibilitet.

"ISO's påbud har intet at gøre med kontorpakker, men ISO kigger derimod kun på eksisterende dokumenter," fortæller han.

Microsoft tilbyder kursus til konkurrenterne
Jasper Hedegaard Bojsen forklarer, at tilbageændringen til det oprindelige standard-udkast lige på dette punkt betyder "nul og niks" for dem, der skal implementere OOXML.

"Google og IBM overlever nok," siger Jasper Hedegaard Bojsen.

Han mener efterhånden også, at konkurrenterne bør arbejde på at få implementeret standarden frem for konstant at skyde løs på den.

"Hvis IBM's udviklere ikke er gode nok, så kan vi nok tilbyde dem et XML-kursus hos Microsoft," griner Jasper Hedegaard Bojsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.