Microsofts danske teknologidirektør, Jasper Hedegaard Bojsen, giver ikke meget for IBM's OOXML-kritik.

Microsoft: OOXML-kritik er en storm i et glas vand

Ny kritik af den omstridte OOXML-standard møder skuldertræk fra Microsoft, der mener, at konkurrenterne i højere grad bør komme i gang med at implementere frem for at diskutere.

Microsofts Danmarks teknologidirektør, Jasper Hedegaard Bojsen, er for 117. gang - eller deromkring - ude og forsvare ISO's certificering af OOXML-standarden, der i første omgang blev initieret af den amerikanske it-gigant.

Denne gang går OOXML-kritikken på, at grundet hensynet til bagudkompatibilitet genindfører ISO de booleanske værdier on/off til OOXML. De to værdier var ellers i første omgang blevet fjernet for at få det omstridte dokumentstandard ISO-certificeret.

Ifølge Jens Mikael Jensen fra IBM, der sidder i Dansk Standards OOXML-udvalg, betyder ændringen, at man på det punkt er vendt tilbage til ECMA-versionen af OOXML.

Det skyldes ifølge Jens Mikael Jensen, at standard-XML-evalueringsværktøjer ikke kan tolke på de OOXML-specifikke on/off-værdier, hvilket igen går ud over interoperabiliteten, med mindre dokument-leverandører får udviklet specialværktøjer til XML-evalueringen.

Jasper Hedegaard Bojsen lytter på kritikken, men kalder den for "en storm i et glas vand".

Han forklarer, at problematikken overhovedet ikke bør blive rejst, fordi on/off-værdierne indgår i sin helt egen simple type (ST_OnOff), der sagtens kan evalueres.

"Grundprincipperne i ISO-certificeringen af OOXML går desuden på, at en standard-ændring ikke må være destruktiv i forhold til eksisterende dokumenter," forklarer Jasper Hedegaard Bojsen.

ISO går ikke på kompromis
At dokumentformatet ikke må være destruktivt i forhold til eksisterende dokumenter betyder på nogenlunde nudansk, at OOXML skal være bagudkompatibelt med folks eksisterende dokumenter oprettet i eksempelvis Office 2007-pakken.

Her er ECMA's standard af OOXML allerede blevet implementeret med seks boolean typer: true/false, 0/1 og så on/off.

Jasper Hedegaard Bojsen forklarer, at hvis ISO fjerner on/off-værdierne fra ISO-standarden af OOXML vil eksempelvis flere Office 2007-dokumenter blive ubrugelige, og dermed ville ISO gå på kompromis med sin egen erklæring om bagudkompatibilitet.

"ISO's påbud har intet at gøre med kontorpakker, men ISO kigger derimod kun på eksisterende dokumenter," fortæller han.

Microsoft tilbyder kursus til konkurrenterne
Jasper Hedegaard Bojsen forklarer, at tilbageændringen til det oprindelige standard-udkast lige på dette punkt betyder "nul og niks" for dem, der skal implementere OOXML.

"Google og IBM overlever nok," siger Jasper Hedegaard Bojsen.

Han mener efterhånden også, at konkurrenterne bør arbejde på at få implementeret standarden frem for konstant at skyde løs på den.

"Hvis IBM's udviklere ikke er gode nok, så kan vi nok tilbyde dem et XML-kursus hos Microsoft," griner Jasper Hedegaard Bojsen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.