Mandagens aviser om it

Udsigt til mere netbanksvindel. Skatteminister røget i klemme ved IT Factory-konkurs. 270.000 kunder får gratis bredbånd. Skype-milliardær med i Jubiis ejerkreds.

Udsigt til mere netbanksvindel

Trods bankernes kamp mod it-kriminelle, vil de aldrig kunne gardere sig 100 procent. Sådan lyder meldingen fra Nationalt IT-EfterforskningsCenter (NITEC) under Rigspolitiet. Antallet af succesfulde indbrud på netbanker er vokset fra 24 i 2006 til 130 i 2008. Antallet i første halvår af 2009 ligger dog "kun" på 32. "Det er naivt at tro, at indbrud på netbanker ikke er noget, vi også kommer til at se i fremtiden. Men dem, der forsøger at skaffe sig adgang til andre folks netbanker vil blive udfordret af alle de gode kræfter inden for bank-verdenen og it-branchen, der arbejder i mod det," siger Søren Thomassen., chef for NITEC. (Berlingske Tidende)

Skatteminister røget i klemme ved IT Factory-konkurs

Skatteminister Kristian Jensen (V) er blevet trukket ind i konkursboet efter IT Factory, fordi Skat har et udestående på 84 millioner kroner. Kristian Jensen har ellers tidligere orienteret Folketingets skatteudvalg om, at der var styr på IT Factory, efter Skat i årevis har været på nakken af IT Factory. "Skatteministerens redegørelse om, at Skat hele tiden har haft styr på IT Factory, stemmer simpelthen ikke overens med, at Skat har et 84 millioner kroner stående i klemme i konkursboet. Det er amatøragtigt," siger SF's skatteordfører Jesper Petersen. (Jyllands-Posten)

270.000 kunder får gratis bredbånd

Alle 270.000 Telenor-kunder med privat eller erhvervs-abonnoment får foræret et mobilt bredbåndabonnement, der kører i det næste halve år. Teleselskabet har investeret et sted mellem to og tre milliarder kroner i at udbygge sit mobile net, og forsøger via prøveordningerne at få kunderne lokket ud på det mobile bredbånd. Kunderne får mulighed for at vælge mellem den gratis løsning på en megabit download med et maksimal dataforbrug på en gigabyte, eller hoppe på de lidt hurtigere forbindelser med øget dataforbrug til halv pris. (Berlingske Tidende)

Skype-milliardær med i Jubiis ejerkreds

Den danske Skype-milliardær Janus Friis er med i den kreds af investorer, der for omkring et år siden købte den danske portal. Jubii-direktør Henrik Busch bekræfter, at Janus Friis er medejer i det nu rent danskejede selskab, men han ønsker ikke at fortælle, hvor stor en andel Skype-stifteren ejer. Et bud ligger på op mod 25 procent ejerskab. Jubii oplyser samtidig, at selskabet definerer sig selv som en medievirksomhed med en indholdsportal frem for søgemaskineselskab. Som en konsekvens af dette bliver søgemaskinen helt droppet hos Jubii. (Berlingske Tidende)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere