Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Prisen på det rå kobber skal ned, mener IT- og Telestyrelsen. Dermed bliver det billigere for udbydere af bredbånd at leje sig ind på TDC's kobbernet.

Leje af TDC's kobbernet bliver billigere

IT- og Telestyrelsen har besluttet, at det skal blive billigere for bredbåndsudbydere at få adgang til TDC's kobbernet.

TDC ejer det kobbernet, som traditionel telefoni og ADSL-bredbånd kører på.

Men det danske teleselskab bestemmer dog ikke selv, hvad det skal koste at leje sig ind på netværket. Det bestemmer derimod IT- og Telestyrelsen, fordi TDC med ejerskabet af kobberet har en stærk markedsposition.

Det giver IT- og Telestyrelsen mulighed for at regulere TDC's priser.

I dag har IT- og Telestyrelsen afgjort, at TDC fremover skal sænke prisen for, hvad det skal koste for en fremmed udbyder at leje sig ind på teleselskabets netværk.

Fremmede udbydere betaler i dag 890 kroner årligt for leje af kobberadgang, men i 2010 nedsætter styrelsen prisen til 832 kroner.

"Der er sket nogle ændringer i den måde, som fastnettet er opbygget på, og arkitekturen centralt i nettet er modelleret ved brug af ip-teknologi. Alt i alt har resultatet af den reviderede prisberegningsmodel indebåret, at der fastsættes nye priser per 1. januar 2010," siger vicedirektør Finn Petersen fra IT- og Telestyrelsen.

Ifølge vicedirektøren er det blandt andet blevet billigere for TDC at udføre eftersyn på kobbernettet.

"Den måde nettet er modelleret på gør, at prisen bliver lidt anderledes på kobbernettet. Det er eksempelvis sket en reduktion i graveomkostningerne, da der forudsættes en større grad af samgravning for kobbernettet med andre infrastrukturer," siger han.

TDC overvejer anke

Afgørelsen fra IT- og Telestyrelsen om lavere pris for rå kobber kommer til at påvirke TDC's indtægter direkte. Men effekten er på sigt svær at vurdere, siger public affairs chef Anders Thomsen fra TDC.

"På den korte bane får vi selvfølgelig en lavere maksimal-pris for det, vi kan sælge et produkt til, men på den anden side bliver produktet mere konkurrencedygtigt i forhold til andre nets service providere. Den præcise effekt er derfor ikke lige til at vurdere," forklarer Anders Thomsen.

Ifølge ham er det værd at bemærke, at prisen for rå kobber i Danmark nu kommer til at ligge under EU-gennemsnittet.

TDC har endnu ikke taget stilling til, om selskabet vil anke afgørelsen, tilføjer Anders Thomsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere