Barack Obama støtter sammen med Bill Gates en ny portal, der skal være med til at redde verden. web 2.0-satsningen bliver lanceret under klimatopmødet i København om godt en måned.

Obama og Gates bag web 2.0-offensiv i København

En ny hjemmeside vil under klimakonferencen i København redde verden med web 2.0-værktøjer. Flere it-giganter er allerede hoppet om bord i det håbefulde projekt.

Både den amerikanske præsident, Barack Obama, og Microsoft-stifter Bill Gates støtter en ny web 2.0-hjemmeside, der vil blive lanceret i december under københavner-klimakonferencen COP-15.

Formålet med den nye hjemmeside "Hope Plus" er at løse verdens presserende problemer så som bygning af skoler, kampen mod forurening og hjælp til katastroferamte områder med input fra alle NGO'er (non-governmental organisations), virksomheder og private, som har adgang til internettet.

Hope Plus-hjemmesiden vil være flersproget og stille diskussionsværktøjer til rådighed, så verdensbefolkningen kan kommunikere sig frem til fælles løsninger på fælles problemer.

"Et sted at mødes, diskutere og deltage" lyder sloganet for Hope Plus, som det amerikanske konsulentbureau PoliticsOnline står bag.

Stifteren af PoliticsOnline, Phil Nobles, er inspireret kraftigt af Barack Obamas Change-slogan, der gik sin sejrsgang og involverede tusindvis af mennesker under Obamas succesrige præsidentkampagne.

"Ideen er at skabe verdensomspændende online-fredskorps eller et globalt eBay for hjælp," siger Phil Nobles til hjemmesiden E-government Bulletin.

It-giganter med på vognen
Flere virksomheder har allerede meldt deres interesse i etableringen og deltagelse på hjemmesiden.

Blandt andre it-giganterne som IBM, Microsoft og Cisco er hoppet med på at hjælpe med opbygningen af Hope Plus-websitet.

"Hjemmesiden vil være brugergenereret i forhold til indholdet og udviklingen på sitet. De fleste NGO'er er ret web 1.0-agtige, vi ønsker at give dem web 2.0-teknologi, som Obama brugte så effektivt til at hjælpe hele verden," lyder det fra Phil Nobles til E-government Bulletin.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.