Artikel top billede

Barack Obama støtter sammen med Bill Gates en ny portal, der skal være med til at redde verden. web 2.0-satsningen bliver lanceret under klimatopmødet i København om godt en måned. (Foto: © 2008 Pete Souza / Pete Souza)

Obama og Gates bag web 2.0-offensiv i København

En ny hjemmeside vil under klimakonferencen i København redde verden med web 2.0-værktøjer. Flere it-giganter er allerede hoppet om bord i det håbefulde projekt.

Både den amerikanske præsident, Barack Obama, og Microsoft-stifter Bill Gates støtter en ny web 2.0-hjemmeside, der vil blive lanceret i december under københavner-klimakonferencen COP-15.

Formålet med den nye hjemmeside "Hope Plus" er at løse verdens presserende problemer så som bygning af skoler, kampen mod forurening og hjælp til katastroferamte områder med input fra alle NGO'er (non-governmental organisations), virksomheder og private, som har adgang til internettet.

Hope Plus-hjemmesiden vil være flersproget og stille diskussionsværktøjer til rådighed, så verdensbefolkningen kan kommunikere sig frem til fælles løsninger på fælles problemer.

"Et sted at mødes, diskutere og deltage" lyder sloganet for Hope Plus, som det amerikanske konsulentbureau PoliticsOnline står bag.

Stifteren af PoliticsOnline, Phil Nobles, er inspireret kraftigt af Barack Obamas Change-slogan, der gik sin sejrsgang og involverede tusindvis af mennesker under Obamas succesrige præsidentkampagne.

"Ideen er at skabe verdensomspændende online-fredskorps eller et globalt eBay for hjælp," siger Phil Nobles til hjemmesiden E-government Bulletin.

It-giganter med på vognen

Flere virksomheder har allerede meldt deres interesse i etableringen og deltagelse på hjemmesiden.

Blandt andre it-giganterne som IBM, Microsoft og Cisco er hoppet med på at hjælpe med opbygningen af Hope Plus-websitet.

"Hjemmesiden vil være brugergenereret i forhold til indholdet og udviklingen på sitet. De fleste NGO'er er ret web 1.0-agtige, vi ønsker at give dem web 2.0-teknologi, som Obama brugte så effektivt til at hjælpe hele verden," lyder det fra Phil Nobles til E-government Bulletin.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere