Artikel top billede

Illustration: Lene Sekjær

KMD-problemer forsinkede kommunalvalg

Problemer med KMD's valgsystemer betød, at valgresultaterne blev forsinkede. Se her hvad der skete.

Mens alle landets lokalpolitikere længtes efter at vide, hvor mange stemmer de havde skrabet sammen, lukkede KMD ned for adgangen til sit valgsystem.

Lidt forsimplet kan man sige, at KMD godt kunne få data ind i sit system, men ikke kunne trække data ud og vise dem frem.

Derfor var der også en periode i løbet af valgaftenen, hvor de store tv-stationer ikke kunne præsentere nye resultater.

På TV2 henviste værterne gentagne gange til et nedbrud hos KMD. Det var der ikke tale om, men der blev lukket ned for adgangen til de data, som tv-stationen bruger til sine præsentationer.

Præsentation forkert

Leif Hernø, markedschef på valgområdet i KMD, fortæller, at selve valgopgørelsen på intet tidspunkt var ramt af problemer. KMD har et mainframe-system, hvor data fra valgstederne tastes ind, og et web-serversystem, som henter data på mainframen og præsenterer dem - og sender dem videre til DR og TV2.

"Der skete det, at det spørgeparameter, der bliver sendt fra web-serveren og ned i mainframen, ikke henter den fulde talmængde op. Der kommer huller i de data som kommer op," siger Leif Hernø.

Han forklarer, at KMD var under tidspres for at få resultaterne hurtigt ud. Derfor bliver resultaterne lagt ud lige så snart de kommer fra kommunerne.

Så snart KMD opdagede fejlen, blev der lukket for adgang til præsentationssystemet.

"Vi vælger på et tidspunkt at lukke for adgangen, for vi kunne umiddelbart se, at der var en fejl et eller andet sted. Så retter vi fejlen, og så åbner vi op igen," fortæller han, og tilføjer, at det var en relativt kort periode systemet var lukket.

Hele forløbet er nu ved at blive gennemgået hos KMD, men Leif Hernø understreger, at det udelukkende var præsentationen af valgdata, der var problemer med.

"Det var ikke selve resultatet," konstaterer han.

KMD forventer, at undersøgelsen af forløbet ligger klar i næste uge.




IT-JOB

SDC A/S

Agil Coach

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Consultant - Finance, Insurance, Pension

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Proaktiv driftsspecialist til MOMS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere