Artikel top billede

Det vil fremtidens EU-telelovgivning betyde for dig

Et overvældende flertal i EU-parlamentet har godkendt den europæiske telereform. Få et overblik over reformens hovedpunkter her.

540 stemte for, og 40 stemte imod.

Det var resultatet, da EU-parlamentet tirsdag formelt godkendte den store reform af den europæiske telelovgivning, der har været under udarbejdelse i årevis.

Allerede tidligere på måneden blev det klart, at reformen af den europæiske tele-lovgivning, også kaldet telekommunikationspakken, ville blive en realitet, men det var først i går, at parlamentet formelt godkendte pakken.

"Takket være den stærke støtte fra Europa-Parlamentet i dag har EU sat borgerne i centrum for reguleringen af telesektoren," lyder det i en udtalelse fra EU's telekommissær, Viviane Reding.

"Nu er et virkeligt enhedsmarked for Europas teleudbydere og forbrugere inden for rækkevidde," siger hun.

Reformen har blandt andet været længe under vejs, fordi medlemslandende var uenige om den såkaldte three-strikes-model.

Den går på, at det skal være muligt at klippe internet-brugeres adgang til nettet, hvis de i tre tilfælde afsløres i at kopiere noget ulovligt.

I den endelige tekst er den mulighed dog væk, da det bliver understreget, at det er de almindelige retsstats-principper, der gælder.

I dag bliver selve reformen underskrevet af Europa-Parlamentets og Rådets formænd, og selve telereformpakken træder i kraft, når den offentliggøres i EU-Tidende den 18. december.

Det betyder reformen for dig

Hovedpunkterne i reformen, som du kan se en uddybning af her, lyder i overskiftform således:

1. Forbrugerne får ret til på en enkelt arbejdsdag at skifte teleoperatør, samtidig med at de har ret til at beholde deres gamle nummer.

2. Der skal være bedre og mere præcis information til forbrugerne om, hvad deres abonnement indebærer af muligheder og begrænsninger.

3. Fri adgang til internet-tjenester. En beskyttelse af forbrugernes ret til at kunne få adgang til applikationer og tjenester på nettet med udgangspunkt i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

4. En garanti for et mere åbent og "netneutralt" internet.

5. Bedre beskyttelse mod at personlige data spredes på nettet og en øget beskyttelse mod spam.

6. Bedre adgang til nødopkald via 112 og krav om, at operatøren skal hjælpe redningsfolkene med oplysninger om, hvor personen, der ringer, befinder sig.

7. De nationale tele-myndigheder får i det daglige mere frihed i forhold til EU-myndighederne.

8. Der oprettes en ny EU-myndighed, der skal sikre en mere ensartet konkurrence og regulering på tele-markederne.

9. EU-Kommissionen får mulighed for at stoppe nationale regulerings-forslag. Det skal sikre en mere ensartet regulering i EU-landene.

10. De nationale telemyndigheder får mulighed for at tvinge operatører til at adskille netværk-forretningerne fra deres services.

11. Bedre mulighed for at anvende frevensbåndene, så flest mulige EU-borgere kan få adgang til bredbånd.

12. Bedre muligheder for at tilskynde til investeringer i næste generations bredbånds-teknologier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere