Har du styr på dine licenser? Få overblikket her

Betaler du mon for meget for dine software-licenser? Hvis du ikke ved det, bør du læse videre her. Computerworld hjælper dig på vej med gode råd om licens-styring.

Det kræver opmærksomhed at få styr på alle de software-licenser, som en virksomhed betaler for.

Ofte er antallet af indkøbte licenser og indgåede software-aftaler knopskudt til et sandt virvar, som kan virke ganske uoverskueligt for it-chefen, der ofte vil finde, at mange licenser slet ikke anvendes længere i virksomheden.

Ansatte med special-licenser kan have forladt virksomheden eller være flyttet til andre projekter, ligesom projekter og ideer kan være blevet lukket ned, inden licens-aftalen udløber.

Samtidig kan det hænde, at ansatte anskaffer sig software via halv-dunkle kanaler uden at sørge for, at licensen bliver betalt.

Måske har du også en udfordring med din virksomheds licenser? Har du nu styr på det hele?

Computerworld hjælper dig på vej med gode råd, tips og mere viden om licensstyrings-junglen.

Klik på hvert enkelt link herunder for at få mere at vide.

Alle taber på komplekse licensregler
Software-virksomhedernes meget komplekse licens-politikker er en ulempe for både kunder, partnere og virksomheden selv, mener IDC


Sejler dit licensregnskab også?
Hvis mængden af ulovlig software skal ned, skal virksomhederne tage licensregnskabet lige så alvorligt som momsregnskabet, mener BSA. It-chefer vil have mere gennemsigtige licensregler.

Sådan undgår du at få tæsk af licens-politiet
Det kan koste virksomheden dyrt ikke at have styr på licenserne.

Derfor får din virksomhed besøg af licenskontrollen
En licensrevision kan ramme alle. Men der er nogle ting, en virksomhed kan gøre for at undgå ubehagelige overraskelser. Læs her, hvorfor softwarefirmaerne auditerer din virksomhed.

Til torskegilde hos softwarebranchen
Licensrevision er et af softwarebranchens våben i kampen mod piratkopier og anden ulovlig software. Læs her, hvordan din virksomhed slipper helskindet igennem en audit.

Softwarelicenserne vækker bekymring
Styring af software-licenser giver alvorligt hovedbrud - faktisk så meget, at det kan forstyrre det daglige arbejde.

Sådan får du succes med cloud computing
Noget, der kan trække tæppet væk under cloud computing, er, hvor svært det er at få visse applikationer til at køre effektivt i skyen. For slet ikke at tale om licens-udfordringen.

Citrix-kunder får ny virtualiserings-licens efter pres
Citrix justerer sine licenser til desktop-virtualisering efter pres fra flere kunder. Justeringen kan vise sig at være en god idé, hvis selskabet kan vinde plads blandt københavnske skolebørn.

HP styrer i markedet for licensstyring
HP fylder suverænt mest i markedet for software til licensstyring, viser IDC-undersøgelse.

Få mere ud af dine forhandlinger med Microsoft
Bruger du Office i din virksomhed? Her får du nogle gode råd til at forhandle den pris, du betaler i licens-omkostninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.