Artikel top billede

Pirater tordner mod SF-censur af netsider

Piraterne tordner mod SF-forslag om kriminalisering af internet-surfing, der kan relateres til terror. Forslaget, som ironisk nok skal beskytte ytringsfriheden, truer netop talefriheden, siger partiformand.

Piratpartiet i Danmark tager skarp afstand fra SF's forslag om at kriminalisere adgangen til hjemmesider, der indeholder informationer, som kan relateres til terrorvirksomhed.

Det fortæller Ole Husgaard, som er formand for Piratpartiet i Danmark.

"Vi ser det som et forsøg på at indskrænke ytringsfriheden, hvad der ironisk nok sker for at beskytte ytringsfriheden, i og med, at forslaget bunder i Kurt Westergaard-sagen, " siger Ole Husgaard.

"SF siger godt nok, at man ikke begrænser ytringsfriheden, fordi man ikke vil blokere for adgangen til siderne. Men hvis man gør det kriminelt at tilegne sig disse ytringer, så er ytringsfriheden reelt indskrænket," mener han.

Forslag uden betydning for terrorister

Partiformanden mener, at forslaget intet betyder for terroristerne. De vil nemlig sagtens kunne få adgang til web-stederne og informationen på trods af kriminalisering og eventuel blokering.

Han forklarer, at værktøjer som TOR (The Onion Router) og lignende gør det muligt at få adgang til informationer på nettet, uden at det kan spores.

"Jeg tvivler på, at terrorister, som eksempelvis er villige til at begå mord, lader sig skræmme af, at det bliver strafbart at gå ind på diverse hjemmesider," siger Ole Husgaard.

Vil have frit internet

Ole Husgaard fortæller, at partiet ikke ønsker, at staten skal kunne dømme ytringer eller holdninger ulovlige.

"Vi synes, det er meget farligt, hvis man uden at definere det nærmere, og uden at spærre for bestemte hjemmesider, vil gøre det kriminelt. Hvordan kan man så vide, om man overhovedet gør noget kriminelt, når man surfer på nettet?" spørger Ole Husgaard.

Han forklarer, at partiet er meget bekymret for, at man prøver at udvide den relativt løse definition af begrebet terrorisme fra at være konkrete gerninger, der udføres for at opskræmme folk, til også at omfatte holdninger og information.

"Det er meget farligt. Så er det, vi risikerer at komme ud i en situation, der ligner bogen "1984", hvor man har tankepolitiet, som skal holde øje med, at folk ikke siger og mener noget forkert," siger Ole Husgaard.

Uden indflydelse i Danmark

Med kun 300 medlemmer har Piratpartiet ikke i øjeblikket nogen direkte indflydelse på dansk politik, fordi partiet ikke er repræsenteret i kommunalbestyrelser, og endnu ikke er opstillingsberettiget til Folketinget.

Derfor har partiet ifølge formanden endnu kun mulighed for at påvirke de siddende politikere ved at give partiets holdning til kende.

I Sverige, der er partiets moderland, fik partiet ved EU-valget i fjor, 7,1 procent af stemmerne, hvilket betyder, at partiet nu har to medlemmer i Europaparlamentet.

I Tyskland har borgerne lokalt stemt partiet ind på byrådstaburetter, mens partiet ved seneste delstatsvalg scorede omkring to procent af stemmerne i forhold til 0,9 procent ved EU-valget. Med en spærregrænse på fem procent fik partiet dog ingen pladser ud af fremgangen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere