Artikel top billede

I IBM's officielle Lotusphere marketingmateriale har selskabet ikke nået at tage højde for, at tidligere Lotus-chef Bob Picciano (billedet) for nyligt er blevet erstattet af Alistair Rennie. Skærmdump fra Lotusphere's officielle hjemmeside.

IBM barsler med en vulkan af samarbejdsværktøjer

Reportage: I mangel af bedre fokuserede IBM's spritnye Lotus-boss på visionen om at styrke mulighederne for samarbejdsværkter i Notes-klienten på Lotusphere 2010-konferencen.

Orlando, Florida: Det ville være synd at sige, at IBM har nogen spektakulære nye produkter klar under den skinnende sol i Orlando, Florida, hvor middlewareselskabet har trommet cirka 7.000 konferencedeltagere sammen på selskabets 17. Lotusphere-konference.

Det store it-selskab, kendt som Big Blue's, nye Lotus-chef, Alistair Rennie, der overraskende nok overtog Lotus-chefroret i sidste uge fra Bob Picciano, og andre fremtrædende Lotus-folk præsenterede i konferencens åbningsshow et hav af mindre, kommende lanceringer og opgraderinger.

De talte blandt andet samarbejdsværktøjerne Quickr, Connections og Sametime samt ikke mindst selskabets kontorpakke, Symphony, der med tiden skal være rustet til at kunne tage kampen op mod Microsofts Office-pakke.

Centralt i åbningstalen fra den nye Lotus-chef Alistair Rennie stod ordet "samarbejde."

Under overfladen på de mindre lanceringer ulmede der ifølge Alistair Rennie en vulkan af muligheder.

Det skyldtes, at Lotus-chefen løftede sløret for selskabets vision for et fremtidigt samarbejdsprojekt, der skal inkludere både installerede Notes-klienter og Cloud Live-kunderne.

Vulkan af samarbejde

Project Vulcan er navnet på IBM's kommende samarbejdsstrategi, hvor selskabet strækker hænderne ud mod dets store underskov af kunder og partnere for at virkeliggøre vulkan-visionen i 2011 på flagskibet, Lotus Notes.

Med andre ord skal de loyale Lotus-kunder være med til at bygge konkrete applikationer, når udvikler-API'et bliver tilgængeligt i andet halvår af 2010, hvorefter IBM vil gøre disse applikationer tilgængelige i Notes-klienten i 2011.

"Vi bygger vores produkter på eksisterende teknologier - ikke ved at bygge nye korthuse," sagde den afgående Lotus-boss Bob Picciano foran et baggrundsbillede af et skrøbeligt korthus bygget af it-konger bestående af blandt andre Oracle-chef Larry Ellison og Microsoft-stifter Bill Gates.

Derefter overlod den afgående Lotus-chef, Bob Picciano, scenen til Alistair Rennie, der senere i åbningsshowet uddybede de vulkaniske tanker.

"Project Vulcan er en vision snarere end et konkret produkt for samarbejde. Visionen handler om, hvordan man kan producere og dele indhold og konstant holde sig opdateret med sine kontakter," fortalte Lotus-chefen.

De fire vigtige hjørnesten i Project Vulcan

Han understregede, at Project Vulcan er opbygget af fire hjørnesten, som tæller:

- Fortsat satsning på den eksisterende Lotus-portefølje.

- Løseligt forbundet konvergens mellem Lotus-produkter og adgang til en enslignende brugergrænseflade på klient-, cloud/web- og mobil-siden. Deling af information er eksempelvis dokumenter direkte fra Symphony-applikationen og integration af Lotus-porteføljen i Notes-klienten.

- Innovationer inden for blandt andet social software, cloud computing og Lotus-samarbejdsværktøjerne Quickr, Connections og Sametime.

- Nye muligheder med en åben programmeringsmodel bygget på HTML5 for multimedie-understøttelse og standardiseret API.

"Vi skal have samme oplevelse i Notes som på en hjemmeside," forklarede Alistair Rennie, hvorefter hans udtalelse blev ledsaget af et afmålt bifald fra Lotus-konfeencedeltagerne, der mestendels tæller partnere og kunder, som er kommet til konference for at få hænderne i den tekniske materie og høre om IBM Lotus' strategi-satsninger.

Japansk høflighed

Efter åbningstalen blev der mumlet i krogene Hotel Dolphin i Orlando, hvor Lotusphere bliver afholdt i denne uge, om manglen på nye, konkrete produktlanceringer.

En af de personer, der hørte på den endnu større fokus på samarbejde mellem Lotus-værktøjerne var svenskeren Fredrik Jahn fra Lotus-partneren Connecta, som dog ikke ønskede at kommentere på nogen mangler i talen.

"Jeg syntes i stedet, det var rart, at Notes-klienten kom i fokus igen efter meget snak om websatsninger. Med vulkan-projektet, vil vi få en mere samarbejdsorienteret portal, hvor vi forhåbentlig vil se flere og rigere multimedie-produkter," forklarede han til Computerworld efter åbningstalen.

Også it-manager Nozomu Sekimoto fra den japanske bilfabrikant Mitsubishi hørte på den nye vulkan-strategi. Og han bed mest mærke i, at der i første omgang vil blive mulighed for integration af Quickr og Connections i bilselskabets Blackberry-brugere frem for, hvordan den nærmeste fremtid ser ud for Notes 8.0 og nyere versioner.

"Vi benytter Lotus Notes version 5.0, og derfor har Vulkan-visionen ikke den store indflydelse på os i første omgang," forklarede Nozomu Sekimoto.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere