Artikel top billede

Kongens foged kan hjælpe hosting-kunder i havsnød

Når kunderne hos hosting-selskabet Aspect Networks ikke kan få fat i hverken deres data eller selskabet, så står kunden lige pludselig med en række juridiske våben i hænderne, pointerer en it-advokat.

Kunderne hos hosting-selskabet Aspect Networks har været igennem en del i den senere tid.

For efter selskabet slugte SOHO-delen af Mondo-forretningen inden Mondo-konkursen i 2009 og siden også overtog DHT, er servicen svunget fra normal til ikke-eksisterende hos Aspect.

Endnu værre end de flimrende forbindelser er, at Aspect-kunderne i nedeperioderne slet ikke kan komme i kontakt med hverken deres forretningskritiske data eller medarbejderne hos Aspect, som i flere perioder lader auto-mail og telefonsvarer tage sig af kundekontakten.

Men it-advokat Martin von Haller Grønbæk forklarer over for Computerworld, at kunderne kan gå rettens vej for at få fat i deres kritiske data, hvis de eksempelvis ønsker at skifte til en anden udbyder.

"Hvis man som hosting-kunde ikke kan få hevet sine data ud eller få en hosting-udbyder i tale, så vil jeg slet ikke udelukke, at man kan gå løs på dem med andre tiltag og i sidste ende få fogedens hjælp til at få adgang til de servere, hvor kundernes data ligger," forklarer it-advokat Martin von Haller Grønbæk.

Teoretisk mulighed for kompensation

Martin von Haller Grønbæk forklarer, at andre tiltag kan være at kræve kompensation for tabt arbejde, der normalt ikke bliver dækket af SLA'en (service level agreement) hos hverken store udbydere eller lavprisselskaber.

I en sag, hvor kunderne slet ikke kan komme i kontakt med udbyderen, vil der dog typisk være tale om et kontraktbrud fra hosting-selskabets side, og derfor kan de kontraktlige forhold være mindre værd end det papir, de er skrevet på.

"Men hvem siger, at Aspect har råd til at betale kompensationen, så det er nok en meget teoretisk mulighed," erkender han.

Politiet kan skaffe tabt data

Derimod er hjælp fra Kongens foged - eller retteligt Fogedretten - en meget konkret løsningsmodel for de kunder, som ønsker at få fat i deres data hos Aspect, der bor på Smedeholm 12-14 i Herlev.

"Det er slet ikke udelukket, at kunderne kan få hjælp fra Fogedretten i denne sag," siger Martin von Haller Grønbæk.

Han forklarer, at en henvendelse til Fogedretten typisk vil gå igennem en advokat, hvorefter Fogedretten og eventuelt ordensmagten i form af politiet vil forsøge at skaffe sig adgang til selskabets lokaler - og ikke mindst de servere, hvor kundens data ligger gemt.

"Men igen - ingen siger jo, at kundens data ligger på selskabets adresse," siger Martin von Haller Grønbæk, som indtil 2008 sad i bestyrelsen hos det konkursramte hostingselskab Mondo, der blev overtaget af Aspect i 2009.

Martin von Haller Grønbæk understreger, at han intet har med hverken Mondo-konkursen eller Aspect-overtagelsen at gøre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere