Artikel top billede

Adobe opgiver Flash-udvikling til iPhone og iPad

IPhone-folket skal ikke forvente Flash-understøttelse i fremtiden, efter Apple har kaldt Flash-formatet for "lukket og proprietært".

Softwareselskabet Adobe kaster håndklædet i ringen og dropper sin ellers hidtidige strategi med at udvikle værktøjer, der kan få det udbredte Flash-format til at køre på Apples iPhone og iPad.

Det skriver BBC.

Som udgangspunkt kan de populære Apple-produkter ikke køre Flash, og det har Adobe længe arbejdet på at udbedre.

Betingelser spiller ikke for Flash

Bruddet mellem Adobe og Apple sker dog nu, efter Adobe i for en god uges tid siden lancerede softwaren Creative Suite 5, der blandt andet indeholder oversættelsesværktøjer, som automatisk kan oversætte Flash-kode til programmer, som kan køre på iPhone.

Inden Creative Suite-lanceringen opdaterede Apple sine betingelser for den licens, som selskabets mange tredjepartsudviklere følger, når de skal udvikle applikationer til iPhone og iPad.

Ændringen i Apple-betingelserne betød blandt andet, at udviklerne ikke måtte benytte oversættelsesværktøjer som Creative Suite 5.

Adobes svar på den udmelding var, at selskabet da stadig ville levere oversættelsesværktøjerne, men nu har piben åbenbart fået en anden lyd.

"Vi vil stadig levere muligheden for at målrette applikationer mod iPhone og iPad ved hjælp af Creative Suite 5, men vi har ingen planer om at foretage yderligere investeringer i den funktion," skriver Adobes produktmanager, Mike Chambers, på sin blog.

Lukket og proprietært

Mike Chambers langer også mere personligt ud efter Apple på sin blog.

"Som udviklere nok ved, så skal man som iPhone-udvikler indstille sig på, at Apple til enhver tid kan afvise eller forbyde dit udviklingsarbejde," lyder det på bloggen.

Apple har taget til genmæle i it-tidsskriftet Cnet, hvor æble-selskabet beskylder Flash for at være "lukket og proprietært".

Apple vil derfor fokusere på at understøtte åbne standarder, der kan det samme som Flash, hedder det i Apples udtalelser over for Cnet.

Adobe vil nu fokusere mobil-kræfterne på at udvikle Flash-værktøjer til Googles Android-platform.

"Heldigvis er iPhone ikke den eneste spiller på markedet," lyder det på Mike Chambers-bloggen.

Læs mere:
Apple - gud eller fanden for udviklere?

Det er utrolig populært at udvikle applikationer til iPhone og iPod Touch, men platformen er også hårdt styret af Apple. Senest har nye krav fra Apple mødt heftig kritik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere