Artikel top billede

Ivor Canavan kommer fra Irland og har tidligere haft base i London. Foto: Torben Klint

CSC-boss roser den digitale tinglysning

Den øverste danske CSC-boss fremhæver den digitale tinglysning som et foregangseksempel. Læs hvorfor.

God idé, men skidt udført.

Sådan kan man vist uden overdrivelse betegne den digitale tinglysning.

CSC's topchef, Ivor Canavan, fremhæver projektet som en god idé, når han kigger på den digitale samfundsudvikling.

"Vi vil også i fremtiden se staten overføre arbejde til borgerne på samme måde, som de store brancher, for eksempel bankerne, har gjort det. Det er den digitale tinglysning eller skat også gode eksempler på. De ændringer, der sker i systemet, når man skal sende ansvaret videre på den måde, vil få stor betydning for CSC," siger han.

Men i det opfølgende spørgsmål må topchefen erkende, at tingslysningsprojektet mildt sagt ikke er udført til UG.

Hvordan ser du på problemerne ved tinglysningen? Og har CSC flere kritiske projekter end andre it-virksomheder?

"CSC har mange store it-projekter og regeringsprojekter. Den slags projekter er både svære og komplicerede. Tingene ændrer sig hurtigere i den offentlige sektor, end man måske skulle tro. Jeg vil ikke sige, at vores projekter er mere kritiske, men de er nok en del mere komplekse og omfattende end andre it-projekter, man hører om."

"Tinglysningen er sikkert det største digitale projekt på regeringsplan i Danmark. Vores system havde problemer i starten, men det er længe siden, at udfordringerne var af teknisk karakter," siger Ivor Canavan.

Turen er kommet til CSC i Computerworlds serie af interviews med topchefer fra Danmarks absolut største it-virksomheder. Emnerne strækker sig over ledelse, virksomhedens form og til branchens vilkår og fremtid.

CSC: En global kæmpe
CSC er grundlagt i 1959 og leverer global it-services til private og offentlige kunder.

CSC har 90.000 medarbejdere på verdensplan og leverer løsninger, inden for områderne systemdesign og -integration, it og business process outsourcing, udvikling af applikationssoftware, web og applikations- hosting samt ledelsesrådgivning.

CSC har hovedkvarter i Falls Church, Virginia. Selskabet startede sit engagement i Danmark i 1996, hvor CSC købte Datacentralen fra den danske stat.

Dermed fik CSC adgang til en portefølje af primært store offentlige kunder i Danmark.

På det tidspunkt hvor CSC købte Datacentralen, beskæftigede virksomheden cirka 950 medarbejdere.

Efter en organisk vækst op igennem 1990'erne samt yderligere opkøb af virksomhederne Scandihealth, Dansk Datalab, E-huset, Mynd og Scandinavian IT Group er antallet af medarbejdere i Danmark nu oppe på omkring 2.500.

Internationale priser

Ivor Canavan, den nordiske chef i CSC, som efter Jesper Kryhlmands exit i sommer 2008 også overtog ledelsen af CSC Danmark.

Og han vidste, at der ville komme udfordringer.

"Jeg forventede, at jobbet ville være spændende og udfordrende. Sådan har det også været. Den største overraskelse har været interesseniveauet, og hvor hurtigt det er gået med adaptionen af nye teknologier som cloud computing, virtuelle desktoppe og sociale netværk som forretningsværktøj," siger topchefen, der i øvrigt har Nils Smedegaard Andersen, Group CEO i A.P. Møller Mærsk, som en leder, han ser op til.

På trods af underskud i regnskaberne fra 2008 og 2007 - dog med stigende omsætning - så er topchefen tilfreds.

"Ja, vi har foretaget store investeringer i vores datacentre både i elektricitetssystemerne og i netværkene, hvilket har vist sig at give store fordele. Derudover har vi investeret meget i storage og server-virtualisering, og det giver vores brugere en bedre og mere effektiv tjeneste," siger han.

Han erkender dog, at "den finansielle krise ikke overraskende har haft indflydelse på vores investeringsplaner."

Anstrengt forhold til fagforeninger

CSC har udover sit arbejde med den digitale tinglysning for nylig været i vælten med en række indiske medarbejdere, der ikke fik samme løn som de danske.

Og forholdet til fagforeningerne har da også være på frysepunktet, siden Ivor Canavan tiltrådte.

I sit tiltrædelsesinterview med Computerworld nævnte han således selskabets overenskomster som et problem.

Ivor Canavan mente, at de 14 forskellige overenskomster med otte forskellige fagforeninger og de mange forskelligartede aftaler under overenskomsterne var en hæmsko for CSC Danmark.

Fejrer successer

Ivor Canavan er irer og har tidligere med base i London arbejdet med en stribe CSC-kunder forskellige steder i Europa.

Og topchefen glæder sig da også over, at CSC Danmark har vundet priser ude i verden.

"Jeg er stolt af, at CSC DK har vundet international anerkendelse og respekt i CSC Global for nogle af vores store og meget komplekse projekter som for eksempel eTL," siger han.

Af andre markante ændringer i Danmark peger han på, at man er gået fra to lokationer fra fire.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere