Artikel top billede

Når Apple giver den kolde skulder til Adobes udviklingsværktøjer, kan det være et brud på den amerikanske monopol-lov.

Apple og Adobe-strid kan ende med retssag

De amerikanske myndigheder vil undersøge, om Apple bryder monopol-loven i den aktuelle strid med Adobe.

Slagsmålet mellem Apple og Adobe ser ud til at tage endnu en uventet drejning.

Ifølge den amerikanske avis New York Post ser de amerikanske myndigheder nu Apple efter i sømmene, og det kan ende med, at virksomheden får en monopol-retssag på halsen.

Avisen hævder, at en efterforskning af Apple kan blive iværksat i løbet af få dage, og at myndighederne blot mangler at finde ud af, om det er Justitsministeriet eller den Føderale Handels Kommission, der skal stå for undersøgelsen.

Bitter strid med Adobe

Apple er kommet i myndighedernes søgelys efter, at virksomheden på kontroversiel vis ændrede i licensbetingelserne til sine udviklingsværktøjer.

Ændringen betyder, at software til Apples App Store kun må være skrevet i nogle få udvalgte programmeringssprog, der er godkendt af Apple.

Dermed lukker Apple effektivt døren for programmer udviklet ved hjælp af Adobes Flash-værktøjer.

Dermed blev der føjet endnu et kapitel til striden mellem de to virksomheder, der for alvor tog fart, da Apple-chefen, Steve Jobs, bekendtgjorde, at han ikke havde intentioner om at gøre det muligt for iPhone og iPad at afvikle i Flash.

Han begrunder det med, at Flash vil nedsætte iPadens batteritid fra 10 timer til 1,5 timer.

It-magasinet Wired har tidligere refereret fra en tale, som Jobs har holdt for Apples medarbejdere, hvor han fortalte, at Apple ikke vil understøtte Flash, fordi formatet er fejlfyldt og får enhederne til at crashe. I stedet gav Jobs sin støtte til det konkurrerende format HTML5.

Jobs gentog for nylig begrundelserne i et åbnet brev, hvor han desuden afviste, at Apple udelukker Adobes Flash-teknologi for at holde konkurrenterne ude af Apples App Store. Ifølge Apple-chefen er beslutningen udelukkende taget på baggrund af en teknologisk vurdering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere