Artikel top billede

Når Apple giver den kolde skulder til Adobes udviklingsværktøjer, kan det være et brud på den amerikanske monopol-lov.

Apple og Adobe-strid kan ende med retssag

De amerikanske myndigheder vil undersøge, om Apple bryder monopol-loven i den aktuelle strid med Adobe.

Slagsmålet mellem Apple og Adobe ser ud til at tage endnu en uventet drejning.

Ifølge den amerikanske avis New York Post ser de amerikanske myndigheder nu Apple efter i sømmene, og det kan ende med, at virksomheden får en monopol-retssag på halsen.

Avisen hævder, at en efterforskning af Apple kan blive iværksat i løbet af få dage, og at myndighederne blot mangler at finde ud af, om det er Justitsministeriet eller den Føderale Handels Kommission, der skal stå for undersøgelsen.

Bitter strid med Adobe

Apple er kommet i myndighedernes søgelys efter, at virksomheden på kontroversiel vis ændrede i licensbetingelserne til sine udviklingsværktøjer.

Ændringen betyder, at software til Apples App Store kun må være skrevet i nogle få udvalgte programmeringssprog, der er godkendt af Apple.

Dermed lukker Apple effektivt døren for programmer udviklet ved hjælp af Adobes Flash-værktøjer.

Dermed blev der føjet endnu et kapitel til striden mellem de to virksomheder, der for alvor tog fart, da Apple-chefen, Steve Jobs, bekendtgjorde, at han ikke havde intentioner om at gøre det muligt for iPhone og iPad at afvikle i Flash.

Han begrunder det med, at Flash vil nedsætte iPadens batteritid fra 10 timer til 1,5 timer.

It-magasinet Wired har tidligere refereret fra en tale, som Jobs har holdt for Apples medarbejdere, hvor han fortalte, at Apple ikke vil understøtte Flash, fordi formatet er fejlfyldt og får enhederne til at crashe. I stedet gav Jobs sin støtte til det konkurrerende format HTML5.

Jobs gentog for nylig begrundelserne i et åbnet brev, hvor han desuden afviste, at Apple udelukker Adobes Flash-teknologi for at holde konkurrenterne ude af Apples App Store. Ifølge Apple-chefen er beslutningen udelukkende taget på baggrund af en teknologisk vurdering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere