Artikel top billede

Foto: Jens Dige/ROCKPHOTO. (Foto: Jens Dige)

Festival-booking tvunget i knæ på premieredag

Hele dagen har gæsterne til premieren på online-bookingsystemet til Roskilde Festivalens campingområde sejlet rundt på nettet, som om de var henført til smatten på dyrskuepladsen.

Det er ikke kun på årets Roskilde Festival, at man risikerer at stå i mudder til halsen.

I dag måtte flere hundrede kommende festivalgæster vente i flere timer, inden de kunne booke et område på festivalens campingplads for første gang nogensinde.

Og utilfredsheden med ventetiderne på op mod seks timer gjaldede ud over Roskilde Festivals Facebook-profil siden klokken 7 i morges, hvor online-bookingen til campingområdet åbnede.

"Efter flere timer, kommer man endelig ind og taster alle oplysninger ind, venter på bekræftelse, men det eneste der sker, er en meddelelse om, at der desværre er sket en fejl!!!," skriver en utilfreds festivalgænger.

Andre tilknyttet festivalens Facebook-profil ser lidt mere lyst på tilværelsen:

"Yes Yes Yes.... Så kom pladsen endelig efter 6:30 times indædt kamp..!!" lød budskabet ved 14-tiden i eftermiddag.

800.000 besøg på fem timer

Problemet med bookingsystemet, hvor selve billetsalget foregår gennem Billetlugen, er opstået, fordi webserverne simpelthen ikke har kapacitet nok til at håndtere efterspørgslen. Alene mellem klokken 7 og 12 var festival-hjemmesiden oppe på 800.000 besøg.

De mange besøg er ikke retvisende for antallet af personer, der forsøgte at tilgå bookingen på Roskilde Festivals hjemmeside, men er opstået, fordi de utålmodige festivalgæster har trykket på browserens opdateringsknap indtil flere gange.

"Det betyder altså rigtig meget, at folk trykker "opdater". Men ellers er udfordringen jo selvfølgelig, om serverne har kapacitet nok til at håndtere en opgave som denne. Vores servere har stor kapacitet, men ikke helt stor nok. Det ved vi så til næste gang," forklarer festivalens talskvinde, Christina Bilde, til Computerworld.

Hun forklarer, at ud på eftermiddagen er situationen ved at blive normaliseret, men de utålmodige gæster skal staidg holde sig fra opdateringsknapperne for at undgå nye flaskehalse af den virkelig dårlige slags.

Gæster sendt til England

Christina Bilde fortæller, at på grund af, at festival-hjemmesiden var tvunget godt og grundigt i knæ, stormede folk over på festivalens engelske side for at få bookingen til teltpladserne i hus.

Den engelske hjemmeside blev dog hurtigt overstrømmet af så mange brugere, at det også kneb med kapaciteten der.

"Begge sider trækker dog data ét og samme sted fra, og heldigvis kunne vi kommunikere direkte med de fleste folk via Facebook, så de kunne guides det rette sted hen," siger Christina Bilde til Computerworld.

Hun fortæller, at trods ventetider på flere timer er ingen gået forgæves, fordi der stadig "kun" er foretaget 1.370 bookinger, så der er stadig pladser til rådighed på festivalens campingområde.

Trods af store forventninger til premieren på festivalens online-booking er efterspørgslen alligevel kommet lidt bag på Christina Bilde.

"Det er jo ikke usædvanligt at der er ventetid i forbindelse med store begivenheder. Det sagt, så er det jo første gang, at vi har åbnet for campingbooking. Vi har fra start lyttet til festival-gæsterne i denne forbindelse, og følger også processen her meget nøje, så vi se, hvad der eventuelt kan gøres anderledes fremover," slutter hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere