Artikel top billede

Danmark banker Sverige på it-færdigheder

Danskernes it-færdigheder ligger helt i toppen i en EU-måling. Vi skal dog ikke hvile på laurbærrene, mener videnskabsministeren.

I en ny EU-undersøgelse af it-udviklingen inden for den europæiske unions grænser, ligger Danmark helt i top sammen med lande som Finland, England og store dele af Tyskland.

Vores nærmeste nabo mod øst, Sverige, er derimod hægtet af superligaen og bliver karakteriseret som et land med over middel it-færdigheder, ligesom det også er tilfældet i store dele af EU's østblok.

Som grundlag for kompetencerne har EU blandt andet målt på hyppigheden af it-brugen, tilgængelighed af internettet i flere EU-regioner og it-brugen i uddannelsessystemerne.

Rapporten påpeger i den henseende, at tilgængelighed er et stort problem i flere EU-områder, og unionen har derfor øremærket en milliard euro til at få rullet bredbånd ud til fjerne egne.

Netop tilgængeligheden kan være årsagen til, at "kun" 69 procent af alle EU-borgerne benytter internettet. Det tal ligger på 68 procent i USA, mens det i rapporten bliver fremhævet, at eksempelvis 81 procent af koreanerne over tre år har været på nettet i de seneste tre måneder.

Ministeren løfter pegefingeren

Den danske videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen (K), var ikke overraskende glad for resultaterne i rapporten set i lyset af, at hun i sidste måned måtte forsvare 40 procent af danskernes svigtende it-kompetencer i et samråd med oppositionen.

"Det er bestemt tilfredsstillende, at vi danskere klarer os godt på it-færdigheder, sammenlignet med de øvrige EU-lande. Det er jo med til at nuancere billedet af, at danskerne nærmest skulle være funktionelle it-analfabeter," skriver hun i en mail til Computerworld

Sammen med det store smil hæver ministeren dog pegefingeren for at sikre den fremadrettede indsats med at styrke it-kompetencerne her til lands.

"Regeringen ønsker bedre borgerservice på nettet. Og vi har en klar ambition om, at øget anvendelse af de digitale muligheder, som både kan styrke den offentlige sektor og skabe vækst og nye arbejdspladser i Danmark. Derfor skal vi fortsat styrke danskernes it-kompetencer, også selv om vi ifølge denne undersøgelse klarer os godt i en europæisk sammenhæng," lyder det fra Charlotte Sahl-Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere