Artikel top billede

Facebooks topchef lover bedre privacy

Mark Zuckerberg lover, at det snart bliver meget lettere at justere Facebooks privatlivs-indstillinger.

Computerworld News Service: Midt i kraftig kritik af sin tilgang til privacy fra vrede brugere, oplyser Facebook nu, at virksomhedens udviklere arbejder på at gøre privatlivs-indstillingerne lettere at overskue.

I en klumme, der blev offentliggjort i Washington Post, erkender Facebooks topchef, Mark Zuckerberg, at virksomheden har trådt forkert i det fortsatte forsøg på at fremme sociale forbindelser. Og han tilføjer i klummen, at Facebook håber at inden længe introducere nye privatlivs-indstillinger, der er lettere at bruge, og at gøre det enklere for brugerne at sikre sig, at deres personlige information ikke deles med tredjeparts-websites.

"Facebook er vokset hurtigt," skriver Zuckerberg.

"Det er en udfordring at sørge for, at så mange mennesker bliver ved med at være tilfredse, så vi arbejder på højtryk for at levere nye måder for vores community at forbinde til det sociale web og til hinanden. Nogle gange går vi for hurtigt frem - og efter at lyttet til bekymringerne for nylig reagerer vi nu."

Zuckerberg oplyser, at en af de største bekymringer, der har lydt fra Facebook-brugerne i de sidste par uger, er manglen på en enkel måde at kontrollere hvem, der kan se og dele information, som de har lagt ud på det sociale netværk.

"Det var vores hensigt at give jer masser af detaljerede kontrolmuligheder. Men det var muligvis ikke, hvad mange af jer ønskede," tilføjer han.

"Vi ramte simpelthen ikke plet. I de kommende uger vil vi tilføje privatlivs-indstillinger, der er meget enklere at bruge. Vi vil også tilføje en let måde at slå alle tredjeparts-services fra. Vi arbejder hårdt på at gøre disse ændringer tilgængelige så hurtigt som muligt."

Ezra Gottheil, der er analytiker hos Technology Business Research, vurderer, at mere overskuelige privatlivs-indstillinger vil afhjælpe klagerne over hvor komplicerede og forvirrende, de er. For at holde brugerne tilfredse er Facebook dog nødt til yderligere at styrke kontrolmulighederne i forhold til privacy.

"Det er altafgørende at erkende problemet," siger han.

"Det er et nødvendigt første skridt. Der er dog stadig en iboende spænding mellem brugernes behov for at beskytte deres privatliv og Facebooks ønske om at kapitalisere på brugernes information. For eksempel vil jeg gerne se Facebook forpligte sig til at komme med klare, entydige udtalelser om ændringer i sin politik for adgang til information. Jeg vil også gerne have Facebook til at levere noget vejledning i forhold til de potentielle farer ved at offentliggøre forskellige typer information."

Brugere føler sig ført bag lyset

I den sidste måneds tid har der været stigende uro og vrede blandt brugere, der mener, at Facebook fører folk bag lyset i forhold til deres private informationer.

I april tilføjede Facebook en større mængde værktøjer med det formål at udvide dets sociale rækkevidde ved at gøre det muligt at dele brugerinformation med andre websites.

Dette tiltag skabte stor opstandelse blandt brugerne og fik den amerikanske senator Charles Schumer til at skrive et åbent brev, der opfordrede Federal Trade Commission til at udforme et sæt retningslinjer for alle sociale netværkssites heriblandt Facebook og konkurrenterne Twitter og MySpace.

Det førte til et møde mellem Facebooks ledelse og medlemmer fra senator Charles Schumers stab.

Facebook står ifølge Gottheil foran en del arbejde med at forbedre sit image.

"Det er nødt til at blive en del af virksomhedens kultur at være mere opmærksom på sine handlingers potentielle konsekvenser. På lang sigt ønsker virksomheden, at folk stoler på den. Men for at modtage tillid er man nødt til at være pålidelig."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere