Oracle: Vores licensregler ikke særligt komplicerede

Coop blev udsat for stort tre-cifret millionkrav i en licensgennemgang og foreslår en forenkling af softwarelicenser. Det vækker ikke umiddelbart genklang hos en af Coops softwareleverandører, Oracle.

Som beskrevet i fredagens trykte udgave af Computerworld og her på Computerworld.dk i går blev Coop sidste år mødt med et stort tre-cifret millionkrav efter en licensgennemgang.

Siden Computerworld fortalte historien, har en del debattører og twittere gættet på, at leverandøren bag det store tre-cifrede millionkrav er Oracle.

Computerworld har da også spurgt Oracle, som sammen med Microsoft er de to væsentlige software-leverandører til Coop, om de stod bag kravet mod Coop.

Oracle ønsker dog ikke at svare på, om Oracle stod bag kravet mod Coop.

Derfor ønsker Oracle heller ikke at besvare en række spørgsmål fra Computerworld om, hvordan et stort tre-cifret millionkrav bliver forvandlet til et forslag om at købe software for 20 millioner kroner for til sidst at ende med, at Coop ikke skal betale noget.

"Det er vores politik ikke at kommentere på vores dialog og forhandlinger med enkeltstående kunder vedrørende licensforhold, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig med de konkrete spørgsmål, du stiller," lyder det fra Anders Lund Rendtorff, nordisk kommunikationsdirektør hos Oracle.

Licensregler ikke særligt komplicerede
Han mener dog, at præmissen for et af Computerworlds spørgsmål er forkert.

"Det ligger i dit spørgsmål - "Hvad vil Oracle gøre for at forenkle licensreglerne, så der fremover ikke opstår tvivl om fortolkning" - at Oracles licensregler skulle være særligt komplicerede. Jeg har ikke set nogen uafhængig dokumentation for, at det skulle forholde sig sådan. Jeg har set en del holdninger refereret, men som sagt ikke nogen dokumentation," lyder det i en e-mail til Computerworld.

Efterfølgende har Computerworld fået uddybet Oracles syn på licensreglerne.

"Vi synes ikke, de er særligt komplicerede. Vi har designet dem, så kunderne kan få mest muligt ud af softwaren, og de bliver licenseret retfærdigt i forhold til det udbytte, de får af softwaren. Det er det, som dybest set har skabt vores succes som virksomhed. Vi licenserer software til kunderne, som gør dem succesfulde," siger Anders Lund Rendtorff.

Det fører til spørgsmålet om, hvad der så er årsagen til tvister mellem Oracle-kunder og Oracle om betaling for software, hvis det ikke er komplicerede licensregler.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.