Artikel top billede

Sommerfavoritter: Her er de bedste sikkerhedssites

Sommerfavoritter: Chefkonsulent Shehzad Ahmad fra DK-Cert viser dig her sine favortit-hjemmesider, hvis du vil have styr på it-sikkerheden.

Problemer med it-sikkerhed er et støt stigende problem i takt med, at der kommer flere folk på nettet, og flere mennesker arbejder på computere.

Alene i 2009 var sikkerhedstruslerne steget markant i forhold til de foregående år.

Så mens de it-kriminelle vejrer morgenluft, løfter sikkerhedsfirmaerne pegefingrene.

Også chefkonsulent Shehzad Ahmad fra sikkerhedsberedskabet DK-Cert har blikket stift rettet mod det hav af nye trusler, som lurer ude på det store, vide web.

Udover kurser, litteratur og møder besøger Shehzad Ahmad jævnligt godt 10 sites for at blive opdateret omkring de nyeste tendenser på sikkerhedsområdet.

"Det meste relevante information om it-sikkerhed er på engelsk og skrevet til og for nørder, der har en god forståelse af it generelt og sikkerhed i særdeleshed," siger Shehzad Ahmad.

It-sikkerhed for nørderne

Han anbefaler dog DK-Certs egen hjemmeside samt computerworld.dk og version2.dk, hvis man gerne vil have et indblik i sikkerhed på dansk og i en unørdet tone, der næppe kan skræmme nogen væk.

Hvis man derimod vil dykke lidt dybere ned i materien, anbefaler Shehzad Ahmad fire konkrete hjemmesider, hvor du kan blive mættet med sikkerhedstendenser, -nyheder og -baggrundsviden.

Det drejer sig først og fremmest om, zone-h.org. hvor du kan finde overordnet information omkring internet-trusler.

Dernæst peger Shehzad Ahmad på dshield.org som et besøgsværdigt site, fordi du kan finde de seneste angrebsstatistikker og information om eksempelvis, hvilke porte hackerne går efter, når de forsøger at tiltuske sig adgang til dit netværk.

Mynetwatchman.com er også et af chefkonsulentens foretrukne hjemmesider, fordi han her finder information omkring, hvordan man sikrer sine systemer.

"Ja, der er eksempelvis en nyhed, der hedder 'Mocbot observed propagating via tcp/445 and MS06-040 exploit', så det er altså lidt nørdet," siger Shehzad Ahmad.

Slutteligt peger han på kryptografen og it-sikkerhedseksperten Bruce Schneiers blog om alskens sikkerhed om it, mobiltelefoni, lufthavnssikkerhed og andre trusler i både digital og analog form.

Sikkerhed for hr. og fru Danmark

Samtidig peger Shehzad Ahmad på, at DK-Cert den første juli i samarbejde med Gov-Cert introducerede letforståelige og ikke desto mindre relevante sikkerhedstips til almindelige danskere uden hang til nørderier eller tunge engelske tekster.

De nye sikkerhedstips og -nyheder til ganske almindelige danskere kan findes på borger.dk.

Der vil man også kunne finde svar på "ofte stillede spørgsmål" i stil med "Hvorfor skal jeg have en firewall?".

Samtidig med det initiativ har DK-Cert, ligeledes i samarbejde med Gov-Cert, oprettet et lignende forum målrettet små og mellemstore virksomheder på virk.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere