Skøn lyd fra Philips

DFR9000 er en ret kompetent surroundreceiver, men den er alligevel lidt for dyr. Lydkvaliteten er især god til rabalderfilm, og ikke mindst når det gælder video er der mange tilslutningsmuligheder.

Skøn lyd fra Philips

Philips DFR9000 er en interessant receiver, som hører hjemme i mellemklassen. De tre displays er centralt placeret foran og flankeres af to fornuftige knapper til volumen og signalkilden.

Dog er det bagsiden, som er mest interessant på DFR9000. Der findes et fornuftigt antal tilslutningsmuligheder, blandt andet to HDMI indgange, en HDMI udgang, to komponentindgange samt en hel del andet.

Til lyden er der en række analoge multikanalindgange, tre koaksiale indgange samt en koaksial udgang og en optisk indgang.

De mange videoindgange gør maskinen ekstra interessant, eftersom den uden problemer skalerer billedet op til eksempelvis 1080i via HDMI, og derfor er det faktisk tilstrækkeligt, hvis dit tv blot har en HDMI indgang.

Skøn følelse af at være til stede

DFR9000 gjorde sig helt klart ikke pinligt bemærket i vores test. Vi tilsluttede den til en dvd afspiller via et koaksialt digitalkabel og lænede os derefter tilbage i tv sofaen med den flotte fjernbetjening.

Efter et stykke tids fumlen rundt i de gennemarbejdede menuer fandt vi de rette indstillinger og startede sagaen De to tårne.

Efter at have lyttet en lille stund begynder besiddertrangen at blive vakt til live indeni. Lydkredsløbene leverer en velafbalanceret lyd, som giver et meget rent og klart indtryk, og den rå styrke i forstærkeren giver ekstra drøn på kampscenerne.

Rumgengivelsen er rigtig god, og vi får indtrykket af at befinde os midt i kampens hede; følelsen af nærhed er imponerende.

I film, som er mere rolige og har mere dialog, oplever vi til tider, at lyden føles lidt kantet, noget, vi ikke var i stand til at ændre til vores fulde tilfredshed.

Naturligvis kan det have med vores højttalere at gøre, men vi har ikke oplevet samme problemer med andre receivere. Dette er ikke noget, som direkte forstyrrer filmoplevelsen, men det er alligevel værd at nævne.

Ingen budgetmaskine

Når det gælder indstillingsmuligheder, skiller DFR9000 sig ikke specielt ud. Man kan sagtens indstille afstand og forsinkelse på de forskellige højttalere, men kun parvist.

Du kan med andre ord ikke placere den ene fronthøjttaler nærmere lyttepositionen end den anden. Menuerne er nemme at forstå og arbejde med. Kun et par gange blev vi tvunget til at kigge efter i manualen.

På faktasiden leverer DFR9000 6x100 watt og understøtter blandt andet DTS, Dolby Digital EX og Prologic II. Den er forsynet med FM radio og ikke mindst DAB, som jo også er værd at tage med.

Selv om DFR9000 har en fornuftig lyd og en række gode tilslutningsmuligheder på bagsiden, kan det dog ikke blive til mere end fire i karakterbogen, dertil er prisen for høj.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere