Brænderprogrammet, der vil være mediecenter

Nero har længe været kendt som et alsidigt brænderprogram, men nu sprænges grænserne for alvor. Den nye version indeholder hele 18 applikationer, der understøtter alt fra billedbehandling over backup af data til muligheden for at holde pause i et tv program.

Brænderprogrammet, der vil være mediecenter

Nero har udviklet sig fra at være et beskedent brænderprogram til en gigantisk multimediepakke, der tager hånd om billedbehandling, lydbehandling i otte kanaler, tidsbestemt backup og meget mere. Og lad det være sagt med det samme, her er tale om en solid konstruktion, hvor man får meget for sine sparepenge.

På trods af de mange funktioner bevarer producenten tungen lige i munden og leverer et yderst brugervenligt produkt.
Pakken inkluderer ikke mindre end 18 forskellige programmer, hvoraf 13 er multimedieapplikationer og fem er værktøjer til eksempelvis test af drev samt opsætning af brænderrettigheder.

På trods af det brede udbud af applikationer er der ikke gået på kompromis med produkterne. Programmernes kvalitet er generelt høj.
Der kan således ikke sættes en finger cd og dvd brænding, der er den traditionelle kernefunktion i programmet. Her virker alt til ug med kryds og slange – i vores karakterskala et sekstal.

Et område, hvor det trækker lidt ned i karakteren, er eksempelvis redigering af billeder eller komposition af cd labels. Det virker udmærket, men mulighederne er begrænsede, og programmernes brugerflade ser noget gammeldags ud.

Der bydes på de basale justeringsmuligheder som muligheden for at fjerne røde øjne eller korrigere farver, men der er ikke plads til de store armbevægelser. Dette mønster går igen på lydsiden, der byder på basale redigeringsmuligheder, med et enkelt krydderi hist og her, men uden flødeskum på toppen.

Afhængigt af hvilke behov, man har, kan dette ses som en svaghed eller en styrke. Er man eksempelvis fotoentusiast, er redigeringsmulighederne for få, men for den bruger, der vil opnå et rigtig gode resultater med ganske få klik, er løsningen ideel.

Hold pause i tv programmet

Version 7 byder på en række forbedringer og udvidelser af brugerfladen. Der er blandt andet introduceret en navigationsmenu, som er blevet døbt Nero Home. Herfra kan man navigere og administrere en lang række mediefiler og funktioner.

Home kan bruges til at styre billeder, musik og videoer, der ligger på harddisken, men byder også på avancerede tv funktioner. Du kan eksempelvis optage et tv program på harddisken eller benytte time shifting via panelet. Time shifting gør det muligt at holde en pause i et live tv program, mens der brygges kaffe.

Nero har således bevæget sig ind på markedet for mediecenter software, hvilket må siges at være en naturlig konsekvens af programmørernes lyst til at kunne behandle alle medietyper. Ideen er ganske god, og så er det både nemt at bruge og sætte op.

Også menuen Nero StartSmart, der bruges som udgangspunkt for brænding, billedbehandling og lignende, har fået en ansigtsløftning. Fundamentet er det samme som i version seks, det er blot blevet pænere og enklere at bruge. Det er en stor opgave at spinde en rød tråd mellem så mange programmer, men opgaven er blevet løst på ganske brugervenlig vis.

Nero 7 er skabt til det digitale menneske, der vil have mulighed for at behandle, redigere og gemme mange forskellige mediefiler i en fart. Dette mål er nået, men for at nå helt til tops på karakterskalaen, skal de sidste detaljer – som en mere gennemarbejdet brugerflade i de bagvedliggende programmer – være på plads. Vi belønner derfor med karakteren fem. Et stort og solidt ét af slagsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere